2024. április 19. 09:24
KezdőlapMotoGPRaúl Fernández "most már tudja", mit kell csinálnia

Raúl Fernández „most már tudja”, mit kell csinálnia

Új fázisba ért újonc MotoGP-s szezonjában Raúl Fernández. A spanyol bár nem szerzett pontot, elégedett az „okos” teljesítményével.

Még mindig van két újonc a MotoGP 2022-es mezőnyében, akik még nem tudtak pontot szerezni a szezon első három futamán. Ők Raúl Fernández, valamint Marco Bezzecchi. Fernández egyébként a szezonnyitó katari futam óta folyamatosan egyre közelebb lépdel a pontszerzéshez. Katari 18. és mandalikai 17. helye után legutóbb Argentínában már csak néhány tizedmásodperc hiányzott első megszerzett pontjához a 16. pozícióban.

A kategóriával való ismerkedés után tehát Fernández úgy néz ki, folyamatosan javulni tud. Ennek megfelelően elégedett is az iránnyal, amely felé lépdel.

Csodálatosan tudtam rajtolni, és nagyon jól sikerült az első kanyar is” – lelkendezett Fernández a verseny után. „Aztán megláttam magam mellett Miguel (Oliveirá)t, és úgy gondoltam, vele kell maradnom, hogy tanulhassak tőle, na meg persze a motorunkról. A verseny elején elkövettem néhány hibát, ami miatt sok időt vesztettem. Aztán vettem egy mély levegőt, és arra gondoltam: nyugodtnak kell maradnom. Aztán be tudtam állni egy jó tempóra, és mindent kiadtam magamból.

Fernández tehát új fázishoz érkezett. „Megtanultam, hogy kell teljesíteni egy MotoGP-versenyt. Most már tudom, mit kell csinálnom. Okos versenyt futottam, ami miatt nagyon boldog vagyok. Köszönettel tartozom a csapatnak is, mert nagyszerű munkát végeztek, és megkönnyítették a dolgom. Ne felejtsük el, ez nekem itt Argentínában még mindig csak a második versenyem volt.

ForrásCrash.net