2023. február 09. 09:34
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPMarc Márquez: "Nem hittem magamban."

Marc Márquez: “Nem hittem magamban.”

A sérülése után visszatérő Marc Márquez ígéretesen kezdte a hétvégét a szabadedzéseken, de a kvalifikáción csupán a 9. helyet sikerült megszereznie. Texas sztárjának vajon van esélye felzárkózni a versenyen?

Némileg meglepő, bár az elmúlt évek sérülései és küzdelmei után korántsem annyira furcsa a nyolcszoros bajnoktól olyat hallani, hogy nem hisz magában, vagy képességeiben. Most ezt érezte a kvalifikáción, a speedweek.com idézi szavait.

Nem hittem magamban a kvalifikáción” – ismerte el. Az Austinban szinte egyeduralkodó Márquez 2013 óta először érkezett úgy a COTA-ra, hogy nem ő a legnagyobb favoritja a versenynek.

“Könnyen le tudom írni a kvalifikáción nyújtott teljesítményemet. Nem bíztam a képességeimben. Addig egész hétvégén jó munkát végeztem, javítottam a ritmusomon és a tempómon. De amikor kimentem az időmérőn, forgalomba kerültem, és nem igazán akartam nyomni. Igen, nem bíztam magamban. Ez az én hibám volt. A második szett gumival is voltak problémáink, ez nem az én hibám volt. Összezavarodtam, mert azt hittem, hogy még egy kört meg tudok tenni. De ha nem hiszel magadban, akkor a harmadik sorban kerülsz. Az első sor amúgy is elérhetetlen lett volna. De egy hely a második sorban, ott lett volna a helyem.”

“Szerencsére legalább a 9. helyről indulhatok. Mert ez volt a legrosszabb Q2-es köröm. A rajtpozíció a 20 körös versenyre tehát nem ideális, főleg mert elképesztően nehéz lesz megelőzni a Ducati-pilótákat. De a verseny hosszú. Majd meglátjuk…”

“Kizárt, hogy én legyek a futam esélyese. Ha megnézzük az edzésemet, furcsa hétvégém volt eddig. Mivel pénteken néha pihentetnem kellett magam, csak néhány gyors kört tudtam teljesíteni, különben nem éltem volna túl a hétvégét erőnlét szempontjából. A szombat délelőtti FP3-ban is csak néhány gyors kört tettem meg. Csak az FP4-et nyomtam normálisan. Szemléltetni akartam, hogy mire vagyok képes, és megmutatni a tempómat.”

A versenyszimulációs negyedik szabadedzésen a Honda versenyzője a második helyet szerezte meg, mindössze 0,132 másodperccel lemaradva Francesco Bagnaia mögött.

“Vasárnap csak négy-öt kört teszek meg a bemelegítő edzésen, azután a versenyen már nyugodtan indulok.”

“Úgy gondolom, hogy Bagnaiának, Quartararónak és Bastianininek van a legjobb tempója a versenyre.” – fejezte be Márquez az esélylatolgatást.