2023. február 09. 10:43
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPMárquez szerint nem gondolkozhatnak dobogókban

Márquez szerint nem gondolkozhatnak dobogókban

Marc Márquez szerint egyelőre egy épkézláb beállítás-koncepciót kellene kidolgozniuk a Hondánál, és nem most van itt az ideje dobogós vagy még merészebb célokat megfogalmazni.

Marc Márquez a két kihagyott futamon kívül eddig egy ötödik és egy hatodik helyet tud felmutatni a MotoGP 2022-es szezonjában. A tabella tizenharmadik helyén álló spanyolnak legutóbb Austinban ráadásul műszaki hibával kellett szembesülnie. Emiatt alig tudott egyáltalán elrajtolni, és a hatodik helyhez is egy hősies felzárkózásra volt szüksége. Az austini tempó biztató volt minden külső szemlélő szerint, Márquez azonban óvatosságra int a túlzóan optimista esélylatolgatásokat illetően.

A legfontosabb, hogy megfelelően tudjuk értelmezni, hol állunk a mezőnyhöz képest” – szögezi le Márquez. “Ez pedig szerintem nem az a szint, amellyel minden egyes versenyen győzelemért harcolhatunk. Ami Austinban viszont pozitívum volt, hogy egy pályán, amit nagyon jól ismerek, nagyon jól kidomborodott az is, mik a motor gyengébb pontjai.

Márquez kiadta a munkát a maga megfigyelései alapján a Hondának is. “Szóltam már nekik, hogy ezen, ezen és ezen kell dolgoznotok. Igaz az is, hogy Pol (Espargaró) és Takaaki (Nakagami) jól megy bizonyos pályákon. De vannak gyenge pontjaink, amiken dolgozni kell ahhoz, hogy egyenletesen jók tudjunk lenni minden pályán. Amit idén megtanulhattunk, hogy semmit nem lehet előrejelezni. Senki nem fogalmazhat meg olyan célokat, hogy na, ezt megnyerem, itt összejöhet egy top öt, de ott csak a top 10. Akármi történik, kénytelen vagy elfogadni. Ha ez egy tizedik hely, akkor egy tizedik hely.

Éppen ezért Márquez úgy véli, újra kell kalibrálni a célokat. “Persze mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy minden versenyen megcélozhassuk a dobogót. De nem most van itt az ideje folyamatosan dobogókban gondolkozni.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)