2024. március 29. 11:09
KezdőlapMotoGPLorenzo kikotyogta Jorge Martín jövőjét

Lorenzo kikotyogta Jorge Martín jövőjét

Jorge Lorenzo körül egyrészt zajlik az élet visszavonulása után is, másrészt még mindig figyelemmel kíséri, mi történik a paddockban. Erről beszélt.

Jorge Lorenzo nemrég a Porsche Carrera Cup Italia mezőnyében mutatkozhatott be autóversenyzőként. Bár két másodperces lemaradásból kezdi meg körönkénti tempóban ezt az új kalandot, a spanyol bizakodó a jövőt illetően. Erről, valamint a még mindig közelről figyelt MotoGP-történésekről is beszélt a napokban, még porschés bemutatkozása után.

Nem egyszerű feladat…” – utalt az autóversenyzésre való átállásra a Marca által idézett Lorenzo. „Harminc évig két keréken versenyeztem, ezek után egyáltalán nem magától értetődő egy ilyen átállás. De megoldható, hogy az ember versenyképes legyen. Fordítva viszont lehetetlen lenne.

Lorenzo emellett persze figyelemmel kíséri azt is, mi történik a MotoGP világában. Például az egyre több fizikai problémával szembesülő Marc Márquezzel. „Mindannyian ismerjük őt. Hiába esett már rengetegszer, most is pontosan ugyanannyit kockáztat. Austinban is legalább háromszor-négyszer eshetett volna. És ezek egyre többször sérülésekkel járnak, amit nem egyszerű sem fizikálisan, sem mentálisan feldolgozni. Más az, ha az ember húszévesen bukik, mint ha már 30, márpedig Marc közelebb van az utóbbi számhoz. Ő sem lesz már fiatalabb. De még így is könnyedén lehet öt jó éve is akár.

A jövőt akár Jorge Martín is jelentheti. Mondjuk a Ducati gyári csapatában? Itt Enea Bastianini lehet Martín ellenfele, de Lorenzo sejti, kié lesz a jelenleg Jack Miller által birtokolt ülés.

Nem egyszerű kérdés, de én Martínt már úgy kezelem, mint a gyári csapat versenyzőjét. Alá is írták már a szerződést. Aztán persze lehet, hogy én tudom rosszul… Ha esetleg még mindig megy a verseny az ülésért, akkor viszont kemény lesz dönteni közte és Bastianini között, aki hihetetlenül versenyez. Hibák nélkül, két győzelemmel vezet összetettben. Szóval remélem, jók az információim, és Jorge tényleg aláírt, mert ha nem, nagyon kemény lesz neki.

ForrásMarca