2023. február 09. 09:37
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPMarc Márquez aggódik a versenygumi kiválasztása miatt

Marc Márquez aggódik a versenygumi kiválasztása miatt

Marc Márquez nagyszerűen teljesített a portimaói versenyhétvége első napján és FP1-en motorozott idejével vezeti a kombinált eredménylistát, azonban aggódik a megfelelő vasárnapi gumiválasztás miatt, miután végig nedves körülmények között motoroznak, míg a versenyre száraz aszfaltot jósolnak.

Mivel szombatra ismét esőt jósolnak, vasárnapra pedig száraz körülményeket, Marc Márquez aggódik a megfelelő gumiválasztás és a száraz pálya vasárnapi beállításai miatt.

A portugáliai versenyhétvége hűvös hőmérséklettel, esővel és széllel indult. Marc Márquez a legjobb időt érte el első edzésen, és az FP2-n meg tudta tartani összetettbeli vezetését.

“Kemény péntek volt, elégedett vagyok az összesített eredménnyel” – mondta el a spanyol. „A vizes pályán az elejétől kezdve jó érzésem volt, ez fontos. Ha ilyen körülmények között mész ki, és küzdesz, a helyzet csak rosszabbodik. De az FP1-ben kezdettől fogva jól éreztem magam. Még a reggeli használt gumikkal is jól ment az FP2. Fizikailag jól éreztem magam, a köridők rendben voltak. Amikor az FP2-ben erősebben kezdett esni az eső, inkább a boxban maradtam. Nem akartam felesleges kockázatot vállalni, mert az időjárás-előrejelzés szerint vasárnap száraz pályán fogunk menni.”

„Most várnunk kell, és meglátjuk, mi történik. Holnap megpróbálom ezen a szinten folytatni” – folytatta Márquez. „Ebben a nedves időben nem gyűjthetsz sok információt a beállításhoz. De jobb, ha ilyen körülmények között is az első helyen állsz, mint lemaradva.”

“Úgy tűnik, szombaton ismét vizes aszfalton kell motoroznunk. Ez egy fárasztó utat jelent a vasárnapi futamig” – mondta az 59-szeres MotoGP-győztes. “Ha csak vasárnap lesz száraz körülmény, akkor nehéz lesz a megfelelő abroncs kiválasztása, mert csak 20 percig tudjuk tesztelni a versenyabroncsokat a bemelegítő edzés során, és gyorsan kell megtalálnunk a megfelelő beállítást.”

“Persze, körülbelül öt hónapja volt itt egy nagydíj, de én nem voltam ott” – mondta a spanyol. „Tehát nincs túl sok viszonyítási alapunk. Elkezdjük az alapvető beállításokkal. De először jól kell kezdenünk a szombatot. Remélhetőleg ebben a lendületben folytatódik a hétvége.”