2024. április 27. 01:54
KezdőlapMotoGPMarc Márquez aggódik a versenygumi kiválasztása miatt

Marc Márquez aggódik a versenygumi kiválasztása miatt

Marc Márquez nagyszerűen teljesített a portimaói versenyhétvége első napján és FP1-en motorozott idejével vezeti a kombinált eredménylistát, azonban aggódik a megfelelő vasárnapi gumiválasztás miatt, miután végig nedves körülmények között motoroznak, míg a versenyre száraz aszfaltot jósolnak.

Mivel szombatra ismét esőt jósolnak, vasárnapra pedig száraz körülményeket, Marc Márquez aggódik a megfelelő gumiválasztás és a száraz pálya vasárnapi beállításai miatt.

A portugáliai versenyhétvége hűvös hőmérséklettel, esővel és széllel indult. Marc Márquez a legjobb időt érte el első edzésen, és az FP2-n meg tudta tartani összetettbeli vezetését.

„Kemény péntek volt, elégedett vagyok az összesített eredménnyel” – mondta el a spanyol. „A vizes pályán az elejétől kezdve jó érzésem volt, ez fontos. Ha ilyen körülmények között mész ki, és küzdesz, a helyzet csak rosszabbodik. De az FP1-ben kezdettől fogva jól éreztem magam. Még a reggeli használt gumikkal is jól ment az FP2. Fizikailag jól éreztem magam, a köridők rendben voltak. Amikor az FP2-ben erősebben kezdett esni az eső, inkább a boxban maradtam. Nem akartam felesleges kockázatot vállalni, mert az időjárás-előrejelzés szerint vasárnap száraz pályán fogunk menni.”

„Most várnunk kell, és meglátjuk, mi történik. Holnap megpróbálom ezen a szinten folytatni” – folytatta Márquez. „Ebben a nedves időben nem gyűjthetsz sok információt a beállításhoz. De jobb, ha ilyen körülmények között is az első helyen állsz, mint lemaradva.”

„Úgy tűnik, szombaton ismét vizes aszfalton kell motoroznunk. Ez egy fárasztó utat jelent a vasárnapi futamig” – mondta az 59-szeres MotoGP-győztes. „Ha csak vasárnap lesz száraz körülmény, akkor nehéz lesz a megfelelő abroncs kiválasztása, mert csak 20 percig tudjuk tesztelni a versenyabroncsokat a bemelegítő edzés során, és gyorsan kell megtalálnunk a megfelelő beállítást.”

„Persze, körülbelül öt hónapja volt itt egy nagydíj, de én nem voltam ott” – mondta a spanyol. „Tehát nincs túl sok viszonyítási alapunk. Elkezdjük az alapvető beállításokkal. De először jól kell kezdenünk a szombatot. Remélhetőleg ebben a lendületben folytatódik a hétvége.”