csütörtök, július 7, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPZarcót meglepte rajtelsősége

Zarcót meglepte rajtelsősége

Némi meglepetésre a kvalifikáción Johann Zarco motorozta a leggyorsabb kört, így ő indulhat a vasárnapi futamon az első rajtkockából.

- Hirdetés -

Johann Zarco Mandalikán és Texasban már szerzett egy harmadik és egy negyedik rajthelyet, ma sikerült a leggyorsabbnak lennie és megszerezte idei első pole-ját, összességében pedig a hetediket a MotoGP-ben. Méltán merülhet fel a kérdés, hogy megszerzi végre első királykategóriás győzelmét? Ez a vasárnapi futamon ki fog derülni.

“Nem számítottam arra, hogy ilyen trükkös körülmények között képes leszek a legjobb időt motorozni a slickekkel”magyarázta Zarco, aki  0,195 másodperccel végzett el a második helyet elérő Joan Mir előtt. “Ilyen vegyes körülmények között általában nem vagyok az élen. Ez normális, amikor slickekkel vagyok a pályán és teljesen száraz a lejtő, akkor jól érzem magam. De amikor feltesszük a slickeket, és még mindig nedves foltok vannak az aszfalton, akkor általában nem vagyok olyan gyors.”

“Ezért volt fontos, hogy alaposan kielemezzük a Q1-et” – mondta a francia. “Mert a Q1 egyértelműen a legnehezebb edzés volt ezen a hétvégén minden versenyző számára. De a Q1 megerősített minket abban, hogy a Q2-ben a slick gumi lesz a megfelelő választás. Ezután fontos volt, hogy sokáig kint maradjak, és megbizonyosodjak a slick abroncsban, a pálya állapota körről körre javult. Az utolsó előtti körben azonban Pol Espargaró bukása miatt nem tudtam gyors kört menni. Így mindent kockáztattam az utolsó kvalifikációs körben. De ahogy mondtam: Nem számítottam erre az időre, így ez duplán boldoggá tesz. Elvégre ez az első idén, és a Sachsenringen rendezett világbajnoki forduló már majdnem egy éve volt.”

“Most meglátjuk, hogy holnap mire leszünk képesek. Mindenesetre örömteli, hogy ma délután megtaláltam az önbizalmat” – tette hozzá a francia. “Ez jól fog jönni, amikor holnap száraz versenyünk lesz.”

“Az időjárás-előrejelzés szerint vasárnap száraz idő lesz, és Joan Mirnek jó tapasztalatai vannak itt, tavaly novemberben második lett. Gyakorlatilag ugyanazok a gumik vannak most is itt, mint akkor. A kvalifikáción könnyű volt a gumiválasztás – lágy keverék elöl és hátul. De a versenyre való gumiválasztás még kérdéses. Helyi idő szerint 13 órakor rajtolunk a Moto3-as futam után, és a bemelegítő edzés után döntünk.”