2024. március 29. 12:56
KezdőlapMotoGPElveszettnek érzi magát az első körökben Maverick Viñales

Elveszettnek érzi magát az első körökben Maverick Viñales

Míg Aleix Espargaró a vb-tabella harmadik helyén áll, már futamgyőztesként, Maverick Viñales egyelőre küzd az elemekkel. Ebben Portimao sem segített.

Megint ugyanaz a nóta: Maverick Viñales gyenge szombaton, így hiába jó a tempója, vasárnap ezzel már csak a kármentést tűzheti ki célul. Így volt ez a Portugál Nagydíjon is, ahol az időmérőn nem jutott be a Q2-be, innentől kezdve pedig csak tizedik helyre tudott felzárkózni.

Nagyon csalódott vagyok” – kezd bele Viñales. „Megvolt ugyanis a tempónk ahhoz, hogy elöl lehessünk. Viszont sajnos lassúak voltunk az FP3 során, így ugrott a Q2. Így pedig minden sokkal bonyolultabbá válik. Ilyen tempóval nincs más opció, mint hogy be kell menni a Q2-be. Valami nem jó, és nagyon hamar meg kell találnunk, hogy mi az.

Nagyon messze lehet még, mire Viñales teljesen megbarátkozik a motorral. „Nem érzem jól magam a motoron. Nem vagyok magabiztos. Viszont legalább gyors tudok lenni akkor is, ha egyébként nem érzem jól magam. Ez egyrészt jó, másrészt annyira azért mégsem. Aleixsel sem lehet összehasonlítani a teljesítményünket direktben, mert teljesen máshogy motorozik. Ő ezzel ki tudja hozni a legjobbat az Apriliából, én nem.

Ezt pedig nem úgy akarja elérni, hogy ő változik. „Nem akarok változtatni ehhez a stílusomon. Ez juttatott el idáig, ezzel tudtam annyit nyerni. Olyan motort szeretnék, amin kényelmesen érzem magam, mert az első körökben semmit nem értek. El vagyok veszve. Aztán persze tudok alkalmazkodni, de még az 50 százalékán sem vagyok a potenciálomnak. Azt kell elérni, hogy úgy lehessek gyors, hogy azt az én stílusomban teszem. Mire egy versenyen gyors tudok lenni, már régesrég vége a versenyemnek.

Maverick Viñales jelenleg a tabellán mindössze a tizennegyedik helyen található 25 szerzett pontjával. Legjobb eredménye az Argentínában elért hetedik hely.

ForrásGPOne