csütörtök, július 7, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPBagnaia: "Próbáltam fájdalomcsillapító nélkül menni, de nagyon fájt."

Bagnaia: “Próbáltam fájdalomcsillapító nélkül menni, de nagyon fájt.”

A Ducati gyári pilótája, Francesco Bagnaia a pénteki nap harmadik leggyorsabb köridejét érte el.  A ducatis arról nyilatkozott, hogyan fejlődött az elmúlt időszakban, és hol tart most vállsérülése.

- Hirdetés -

Bagnaia harmadik helyezése az első napon több szempontból elégedettségre adhat okot az olasz számára, hiszen sérülése sem jött még rendbe 100%-ban, ennek ellenére tudott gyors kört motorozni, illetve lemaradása is minimális, 0,200 másodperc volt a címvédő, Quartararóval szemben. “Ott folytattuk, ahol Portimãóban abbahagytuk. Jó az érzés, keményen tudok fékezni és gyorsan benni a kanyarokat.”

“Végre megtaláltuk azt az érzést, ami hiányzott, és ez segített abban, hogy magamra koncentráljak. A használt gumikon is jól éreztem magam, és a leggyorsabb kört a közepes keveréken tettem meg, ami nagyon fontos számomra. Most folytatnunk kell.”

Amíg több rivális panaszkodott a kemény gumikeverékre, addig a ducatis versenyző elégedett volt vele. “Számomra a kemény gumi sokkal jobb volt, mint a közepes változat. A második edzésen már az elejétől kezdve jó érzésem volt. Ha a versenyen is olyanok lesznek a körülmények, mint ma, akkor a kemény gumi rendben lesz. Azonban sokkal melegebbnek kell lennie.”

“Most pontosan azt csinálhatom, amit szeretnék, és gyors vagy, ha oda tudod tenni a motort, ahova akarod. Az első ilyen alkalom Portimãóban volt, és itt is ugyanez a helyzet” – mondta Bagnaia. “Hosszú volt az út, de végre megvan az érzés, amit kerestünk. Nem akarom azt mondani, hogy itt a győzelemért fogunk harcolni, mert még túl korai, és Fabio Quartararo nagyon gyors volt ma, ahogy a Suzuki versenyzői is. De ha így folytatjuk, akkor biztosan felkészültebben vágunk neki a versenynek.”

Portimãóban beszedett vállsérülése azonban még nem jött helyre, fájdalomcsillapító nélkül még nem tud motorozni. “Próbálkoztam ma anélkül, de nagyon fájt. Aztán bevettem egy kis adagot. De nem annyit, mint a portimãói versenyen. Vasárnap biztosan ugyanolyan adagra lesz szükségem, mint Portimãóban”.