2024. március 28. 20:53
KezdőlapMotoGPÉlete legjobb köréről beszél Bagnaia

Élete legjobb köréről beszél Bagnaia

Irgalmatlan körrel szerezte meg a pole-pozíciót Jerezben Francesco Bagnaia. Ilyen teljesítmény után ő is elégedett magával.

Majdnem fél másodpercet vert mindenkire, ezzel szerezte meg a pole-pozíciót Francesco Bagnaia a Spanyol Nagydíj időmérőjén. A gyári Ducati olasz motorosa már az edzéseken is nagyon erős volt, ezt koronázta meg szombat délután a körrekorddal. Bagnaia nem kezdte a legjobban a szezont, jelenleg csak tizedik összetettben, 31 szerzett ponttal. Ezek után nyilván a fellegekben járt egy ilyen teljesítmény után.

Talán mondhatom azt, hogy ez volt életem legjobb köre” – lelkendezett Bagnaia a Motorsport.com kérdésére. „Minden tökéletes volt, és egyszer sem hibáztam a kör során. Ilyenkor, amikor az ember ennnyire jól érzi magát, talán a legkönnyebb hibázni. De most tényleg minden tökéletesen alakult. Szerencsém volt, hogy ott lehettem Portimaóban, mert nagyon jól éreztem magam a motoron. Most megint megvan ez az érzés.

Egyelőre minden tökéletes Bagnaia szerint. „Minden egyes szakasz során tudtam egy picit javulni. De már nagyszerűen is indult a hétvége, ennek a folyamatnak a során pedig az FP4-en már nagyon jól éreztem magam.

Bagnaia egyelőre még nem állhatott dobogóra, erre az edzéseken és az időmérőn mutatott tempója alapján nagyon jó esélye lehet. „Az FP4 során nagyon kiegyensúlyozott tudtam lenni, szóval jó lehet a vasárnap is. De korai még előre jelezni bármit. Fabio az egész hétvégén nagyon gyors tudott lenni, mindenféle körülmények között. Vele nagy lesz a csata holnap. Azt nem mondom, hogy nyerni akarok, ez nyilvánvaló. Fontosabb az, hogy elöl lehessek és harcolhassak. Ez lesz az első igazán jó esélyem egy igazán jó eredményre.