2024. április 18. 13:06
KezdőlapMotoGPA Honda versenyzői nagyon várják Le Mans-t

A Honda versenyzői nagyon várják Le Mans-t

Marc Márquez és Pol Espargaró keményen vetette bele magát a munkába a Honda garázsában a hétfői hivatalos teszten Jerezben, rengeteg kört tettek meg és kipróbáltak jó néhány változtatást. Hogy mennyire voltak elégedettek? Ezt is elmondták.

Márquez összesen 60 kört tett meg a jerezi aszfaltcsíkon és főként aerodinamikai fejlesztésekre koncentrált. Három motorral dolgozott a gyakorlás során, hogy megtalálhassák a Honda gyenge pontját és javítani tudjanak rajta. Márquez a tesztet végül a 15. helyen zárta, de a céljuk most nem az volt, hogy elől végezzenek.

„Ez egy jó és fontos nap volt, és ki tudtunk próbálni néhány dolgot. Mint mindig, néhány változtatás bevált, mások inkább csalódást okoztak. Kipróbáltunk néhány különböző aerodinamikai csomagot”erősítette meg a nyolcszoros bajnok spanyol.

„Fontos volt megérteni, hogyan működnek ezek a rövidebb és szűkebb pályákon, mert az előszezonban mindig a nagy pályákon voltunk, mint Sepang és Mandalika. Sok információt tudtunk gyűjteni, de tovább kell dolgoznunk” – hangsúlyozta Márquez. „Már nagyon várjuk Le Mans-t.”

Pol Espargaró 5. helyen végzett a tesztelésen és arra használta a napot, hogy minél több kört tegyen meg, mivel a jerezi hétvége nem a tervek szerint alakult számára. A Honda versenyzője 85 kört teljesített, és végül a spanyol elégedett volt a tesztnapjával. „Sok kört kellett megtennünk, hogy mindent megértsünk, és jól ment. Az adatok nagyon fontosak a MotoGP-ben” – mondta el Espargaró. „Nem számít, hogy mit próbálsz ki egy teszten, mindig fejlődsz. Sok mindent kipróbáltunk, egyes dolgok pozitívak, mások negatívak.”

„Természetesen gyorsabb akarsz lenni, de elégedett vagyok azokkal a körökkel, amelyeket a közepes gumikon tudtunk megtenni. Kíváncsian várjuk, hogy Le Mans-ban kifizetődik-e a munkánk.”