csütörtök, július 7, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPDovizioso szerint a Yamaha kizárólag Quartararóra koncentrál

Dovizioso szerint a Yamaha kizárólag Quartararóra koncentrál

Andrea Dovizioso szerint a Yamahának változtatnia kellene, de ami neki probléma, az Fabio Quartararónak nem. Márpedig a japánok elsősorban rá figyelnek.

- Hirdetés -

Andrea Dovizioso eddig mindössze nyolc pontot szerzett 2022-ben, legjobb eredménye egy tizenegyedik hely. Jerezben, a Spanyol Nagydíjon például csak 17. lett, ezzel pont nélkül maradt. Dovi ezzel mindössze 20. a tabellán, és beletörődni látszik a sorsába. A versenyhétvége után ugyanis, amikor a mezőny ott maradt tesztelni, az olasz szerint neki nem nagyon van mit…

Semmilyen újdonságot nem tudtunk ma tesztelni, így maradt a súlyelosztás” – kezdi a rezignált Dovizioso. “Jobb a helyzetünk, mert jobb féktávokat tudok venni azok után, amiket kipróbáltunk. De túl sok minden nem változott az eddigiekhez képest. Kevés a mozgástér, ez van.

Pedig Dovizioso szerint munka, az lenne. “Van pár eszköz, amivel a Yamaha szeretne tapadást találni, de ezek haszontalanok, ha engem kérdeznek. Ezek csak finomítások, nem változtatások. A Yamaha semmi nagy dolgot nem akart hozni ennek a megváltoztatására. Meglátjuk, később lesz-e valami ilyen.

Valami átfogó kellene a hátsó tapadás kezelésére. “Ezt a beállítások finomításával nem lehet megoldani, valami nagyobb beavatkozás kell. Jelenleg senki nem tudja, merre induljon el ezzel kapcsolatban, de valamit tenni kell. Eljutott az illetékesekig a probléma, foglalkoznak vele, de válaszokat egyelőre még nem kaptam ezzel kapcsolatban. Most mindenki kizárólag Quartararóra és a boldogságára koncentrál, ami teljesen érthető is, elvégre a vb-címért harcol. Így hát abba, ami neki nem probléma, nem fektetnek akkora energiát. És ez egyébként teljesen érthető” – összegzett Dovizioso.

SourceGPOne
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)