2024. április 16. 22:57
KezdőlapMotoGPDovizioso szerint a Yamaha kizárólag Quartararóra koncentrál

Dovizioso szerint a Yamaha kizárólag Quartararóra koncentrál

Andrea Dovizioso szerint a Yamahának változtatnia kellene, de ami neki probléma, az Fabio Quartararónak nem. Márpedig a japánok elsősorban rá figyelnek.

Andrea Dovizioso eddig mindössze nyolc pontot szerzett 2022-ben, legjobb eredménye egy tizenegyedik hely. Jerezben, a Spanyol Nagydíjon például csak 17. lett, ezzel pont nélkül maradt. Dovi ezzel mindössze 20. a tabellán, és beletörődni látszik a sorsába. A versenyhétvége után ugyanis, amikor a mezőny ott maradt tesztelni, az olasz szerint neki nem nagyon van mit…

Semmilyen újdonságot nem tudtunk ma tesztelni, így maradt a súlyelosztás” – kezdi a rezignált Dovizioso. „Jobb a helyzetünk, mert jobb féktávokat tudok venni azok után, amiket kipróbáltunk. De túl sok minden nem változott az eddigiekhez képest. Kevés a mozgástér, ez van.

Pedig Dovizioso szerint munka, az lenne. „Van pár eszköz, amivel a Yamaha szeretne tapadást találni, de ezek haszontalanok, ha engem kérdeznek. Ezek csak finomítások, nem változtatások. A Yamaha semmi nagy dolgot nem akart hozni ennek a megváltoztatására. Meglátjuk, később lesz-e valami ilyen.

Valami átfogó kellene a hátsó tapadás kezelésére. „Ezt a beállítások finomításával nem lehet megoldani, valami nagyobb beavatkozás kell. Jelenleg senki nem tudja, merre induljon el ezzel kapcsolatban, de valamit tenni kell. Eljutott az illetékesekig a probléma, foglalkoznak vele, de válaszokat egyelőre még nem kaptam ezzel kapcsolatban. Most mindenki kizárólag Quartararóra és a boldogságára koncentrál, ami teljesen érthető is, elvégre a vb-címért harcol. Így hát abba, ami neki nem probléma, nem fektetnek akkora energiát. És ez egyébként teljesen érthető” – összegzett Dovizioso.

ForrásGPOne