szerda, június 29, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPMárquez: A jerezi nézők tartottak a motoron

Márquez: A jerezi nézők tartottak a motoron

Egy újabb valószerűtlen mentést láthattunk Marc Márquez részéről a Spanyol Nagydíjon. Ez is kellett ahhoz, hogy negyedik lehessen.

- Hirdetés -

Dobogós helyen is állt Marc Márquez a Spanyol Nagydíj során, végül a negyedik helynek is örülnie kellett. A dobogó legalsó foka végül Aleix Espargaróé lett, amivel az Aprilia elvesztette a privilégiumait 2023-ra. Kellett ehhez Márquez hibája, amely során egy földöntúli mentéssel kellett motoron tartania magát. A nyolcszoros világbajnok ebben a közönségnek is hálás.

Nem volt ilyen mentésem az elmúlt két évben” – idézi fel a történteket Márquez. “A jobb oldalon megpróbálva ezt teljesen máshogy fog az egész kinézni. De a bal oldal oké. Szerencsére kontrollálni tudtam a történteket. Ehhez persze kellett a jerezi közönség, ők emeltek fel ott engem. Ugyanis akkor én ott teljesen lefeküdtem már. Csúszott mindkét kerék, mégis fel tudtam állni. Mindenképp pozitívumként kell értékelnünk ezt a negyedik helyet.

Márquez negyedik helye a legjobb a 2022-es szezon eddig teljesített versenyein. Igaz, lemaradása így is 12 másodperc volt a futamgyőztes Bagnaia mögött.

Be kell ismernünk, egyelőre nem állunk készen arra, hogy a bajnokságért harcoljunk. Jelenleg két versenyző van, akik a tempót illetően kiemelkednek a mezőnyből, ők Fabio (Quartararo) és Pecco (Bagnaia). Az előszezon alapján is ők voltak a favoritok, most pedig ott is vannak. Szerencsére egyre közelebb vagyunk hozzájuk, bár az irányt, amerre el kellene indulnunk, egyelőre még keressük. Próbálok dolgozni azon, hogy hozzáigazítsam a stílusomat az új motorhoz, jelenleg ezzel telik el a legtöbb idő.

Negyedik helyének köszönhetőn Marc Márquez jelenleg 44 szerzett ponttal a tabella kilencedik helyén áll.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)