2024. március 28. 16:19
KezdőlapMotoGPAleix Espargaró: Nagyon is reális a vb-esélyünk

Aleix Espargaró: Nagyon is reális a vb-esélyünk

Aleix Espargaró Jerezben is dobogóra állhatott, így a vb-összetettben is előkelő helyen áll. És szerinte még több vár még rájuk.

Aleix Espargaró harmadikként ért célba a Spanyol Nagydíjon, ezzel pedig mindössze hét pont a lemaradása a vb-tabellán Fabio Quartararo mögött. Az Aprilia most már nyugodtan veteránnak tekinthető motorosa a verseny végén előzte meg a dobogóért harcoló Miller-Márquez párost. Espargaró soha karrierje során nem állt még két egymást követő futamon dobogó. Portugália és Jerez mellett pedig ott van már korábbról az argentin futamgyőzelem is.

Nem fogok felébredni, egészen Valenciáig. Katarban kezdtem álmodni, és bár továbbra sem szabad elragadtatni magunkat, (az esély) nagyon is reális)” – lelkendezik Espargaró a Motorsport.com kérdésére. „Nagyszerű munkát végzünk, és bár nincs meg az a sebességünk, mint mondjuk Fabiónak, az érzés jó. Valami még hiányzik, bár nem sok, de valami még hiányzik. Ha viszont nem ragadok be Jack és Marc mögé, ott lehettem volna az elejében. Így pedig a kulcs a stabilitás lesz. Nem szabad hibázni, ott kell mindig lenni. De túl vagyunk gyakorlatilag a bajnokság egyharmadán, és csak hét pont a hátrányunk.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, azzal, hogy Espargaró megint dobogóra állhatott, az Aprilia elvesztette a koncessziós kiváltságait.

Azt gondolom, ha hat verseny után csak hét pont a lemaradásunk, az azt jelenti, hogy a motor jól működik. Ez egy fair dolog, innentől egyenlő esélyekkel harcolhatunk a többi gyártóval. Talán Noalében a mérnökök kicsit stresszesebbek lesznek majd, de nem hiszem, hogy ez sok mindent megváltoztat majd. Az én életem viszont egyszerűbb lesz. Lett volna egy tesztem Le Mans-ban és Mugellóban, így viszont több időm lesz hazamenni. Ezt a szintet volt igazán nehéz elérni. Az erőforrásnak innentől egy kicsit tovább kell majd kitartania, de szerintem menni fog ez is.