2024. március 29. 06:25
KezdőlapMotoGPFriss borítást kap a friss stíluson is dolgozó Bastianini Ducatija

Friss borítást kap a friss stíluson is dolgozó Bastianini Ducatija

Enea Bastianini úgy a legjobb ducatis, hogy egyébként a tavalyi motorral versenyez. Teljesítményét a 2022-es, legfrissebb külső borítással honorálja a gyártó.

Enea Bastianini rögtön a szezon legelső futamán, Katarban nyerni tudott. Ezt akkor még tekinthettük egy kiemelkedő, bravúros eredménynek. Később aztán a Bestia még egy futamot nyerni tudott, amikor Austinban is az élen végzett. Bár legutóbb Jerezben csak nyolcadik lett, Bastianini így is a legjobb ducatis. Lemaradása a vb-tabella harmadik helyén húsz pont Fabio Quartararóhoz képest.

Kipróbáltam az új borítást, nem rossz. Meglátjuk, használjuk-e majd Le Mans-ban” – mondta Bastianini a crash.net által idézett interjújában még a jerezi futam után rendezett teszten. „Az új (borítás) karcsúbb. Eleinte furcsa volt, mert irányváltáskor nagyon jó, de egy picit instabilabb. Ezen a pályán jó volt, meglátjuk, hogy viselkedik máshol. Ha a következő versenyt Jerezben rendeznék, ezt használnám.

Bastianini az új borítás mellett azon is dolgozott, hogy tudna még jobb stílusban motorozni. Ehhez a futamgyőztes Pecco Bagnaia adott neki tippeket.

Kicsit változtattam a stílusomon, mert amikor összehasonlítottam az adataimat Peccóéval, az nagyon más volt. Javult is a tempónk. Közepeseken például 2-3 tizednyit, szóval ez jó hír. Délután aztán már megjött a szél is, onnantól nem akartam fölösleges kockázatot vállalni.

Bastianini egyébként a jerezi tesztet a negyedik legjobb idővel zárta, hátránya 0,665 ezredmásodperc volt.

ForrásCrash.net