2024. április 18. 15:57
KezdőlapMotoGPPuig: "Marc célja nem 4. meg 6. hely"

Puig: „Marc célja nem 4. meg 6. hely”

Alberto Puig hajlamos markáns véleményt megfogalmazni bármiről, amivel kapcsolatban az újságírók kérdezik. Ezúttal mondjuk nem kellett hozzá clickbait lehetőséget kereső sajtó, hiszen a Box Repsol (a Repsol Honda hivatalos weboldala) készített vele egy rövid kérdés-válasz interjút a felemás jerezi hétvégéről.

Általánosságban hogyan foglalnád össze a hétvégét?

Nem volt rossz verseny. Szerintem Marc jó munkát végzett. Nem volt könnyű hétvége, szenvedtünk kicsit, de Marc jó eredményt ért el egy izgalmas versenyen. Ez felemelő azok után, hogy Portimaoban nem érezte jól magát a motoron. Az egész versenyen jól ekzelte a helyzeteket, nagyot meccselt az ellenfeleivel, és megmentett egy esést – ilyet régen csinált.

Marc Marquez 13 fontos pontot szerzett, ez egy kis lépés a bajnokság felé, vagy versenyről versenyre gondolkodik, és azon dolgozik, hogy egyre jobban érezze magát és a motort?

Azon dolgozunk, hogy a motort jobbá tegyük, mert továbbra sem jól dolgozik, és ez a folyamat zajlik éppen. Volt egy fontos tesztünk, ahol lehetőségünk volt jobban megérteni a motort. Marc célja természetesen nem a negyedik meg hatodik helyen végezni, és a Repsol Honda Team is versenyeket és bajnokságot akar nyerni. Ez az egyetlen cél.

Forrás: Repsol Honda

Milyen volt a boxból látni azt a mentést?

Ijesztő. Nem túl jó megtapasztalni. De végülis, ha nincs bukás, akkor látványos nézni.

Mik a pozitívumok és a negatívumok Jerezből?

Ami pozitív, hogy Marc újra a legjobb helyekért harcolt. Pol Espargaro jól rajtolt, de nem tudott helyeket nyerni az első körökben, szóval végső soron nem könnyű. Megvolt a sebessége a hétvégén, de sajnos nem találtuk meg a jó beállítást, és nem tudtunk jó eredményt elérni.