2024. április 25. 14:10
KezdőlapMoto3Szívesen fellépne idővel a MotoGP-be is Max Biaggi

Szívesen fellépne idővel a MotoGP-be is Max Biaggi

Jelenleg egy Moto3-as csapatnál vállal szerepet, de ha esetleg a helyzet úgy hozza, Max Biaggi szívesen dolgozna MotoGP-istállónál is.

Misanóban a napokban egy Aprilia All Stars nevű eseményt tartottak, ahol kétsékívül Max Biaggi volt az esemény legnagyobb sztárja. Rajta kívül persze ott voltak a pályán a múlt és a jelen legnagyobb sztárjai, de a legtöbb szem Biaggira szegeződött. Főleg akkor, amikor felpattant 1995-ös, 250-es világbajnok motorjára. Ezzel Biaggi megidézte a negyedliteres hőskort, amikor ő, illetve a többi honfitárs olasz uralták ezt a géposztályt.

Max Biaggi 2019 óta a Max Racing Team munkáját irányítja a Moto3-ban, és amikor szóba került az, hogy a Suzuki kivonul a MotoGP-ből a szezon végén, feltették neki a kérdést: vállalna-e szerepet a királykategóriában is?

Már a Moto3-ban sem egyszerű az élet 13-14 csapattaggal” – kezd bele a helyzet ismertetésébe Biaggi. „A MotoGP-be történő fellépéshez pedig kellene 25-30 ember is akár. Emellett pedig a motor is jóval komplexebb. Talán nem csapatfőnökként, de valamilyen más szerepben, én nagyon szívesen részt vennék egy ilyen projektben. Ha az Aprilia megkér erre, örömmel. De tudom, hogy ez nem ilyen egyszerű.

Az említett Aprilia katalán motorosa, Aleix Espargaró révén idén már futamot is tudott nyerni, valamint szintén ő állhatott két további alkalommal dobogóra. A csapattárs, Maverick Viñales legjobb eredménye egyelőre egy hetedik hely. Espargaró jelenleg a vb-tabellán is második, ráadásul mindössze hét ponttal lemaradva az éllovas Fabio Quartararo mögött.

ForrásGPOne