2024. április 26. 15:47
KezdőlapMotoGPEspargaró: Quartararo nem jobb nálam

Espargaró: Quartararo nem jobb nálam

Sorozatban harmadszor állhatott dobogóra Aleix Espargaró. Ehhez Fabio Quartararót kellett maga mögött tartania. Szerinte a vb-címvédő nem jobb nála.

A kései fékezés Fabio Quartararo talán legnagyobb erénye, amióta a Yamahánál versenyez. Ennek is nagyban köszönhető az, hogy világbajnok lett, és idén is vezet, vagyis jó úton halad egy újabb vb-cím felé. Előnye viszont négy pontra olvadt, miután Aleix Espargaró mögött csak negyedik lett, így pedig pont a közvetlen riválisa előzte meg őt.

Az agyondicsért Quartararo-koncepciót pedig Espargaró igyekezett kicsit lerombolni.

Tudtam, hogy amikor odaérek Jack mögé, problémám lesz a guminyomással” – kezd bele az elemzésbe Espargaró a crash.net kérdésére válaszolva. „Tudtam, hogy lehetetlen lesz őt így megelőzni, valamint figyelembe véve azt, hogy mennyire hasonlóan fékezünk. Viszont tudtam azt is, hogy Fabio (Quartararo) pontosan ugyanezzel fog szembesülni mögöttem.

Espargaró nem is kellett, hogy meghajoljon a vb-címvédő és éllovas előtt. „Fabio egy kicsit jobb nálam a kanyar közepén jelenleg, de általánosságban a fékkel nem bánik jobban. Tudtam, hogy az én kezemben van a sorsom. Nagyon nehéz verseny volt, mert ugyan gyors voltam, de nem annyira, hogy Jacket megelőzzem. Vagy akár Mirt a verseny elején.

Nem is csak a riválisok, a körülmények miatt is nehéz volt a verseny Espargaró szerint. „Sokkal nehezebb volt egyáltalán rajta maradni a motoron, mint aztán gyorsan menni. Azzal nem volt baj. Azzal, hogy elkerüljem az ütközést, jóval inkább. Akárhányszor közel kerültem Jackhez, elkezdett iszonyatosan mozogni a motorom. Amikor láttam a kijelzőn, milyen állapotban van a gumim, jobbnak láttam elengedni kicsit Jacket. A feladat innentől az volt, hogy Fabiót magam mögött tudjam tartani.

ForrásCrash.net