2024. április 19. 00:55
KezdőlapMotoGPMiller KTM-re válthat 2023-tól?

Miller KTM-re válthat 2023-tól?

Jack Miller jövőjéről már régóta folynak a találgatások, és a Sky Sport Italia értesülései szerint az új színe narancssárga lesz, tehát KTM-re vált 2023-tól…

A MotoGP 2023 előtti pilótapiaca az egyik legőrültebbnek ígérkezik, hiszen rengeteg nagyágyúnak jár le a szerződése. E mellett nagyon keresett helyek válnak szabaddá. Jack Miller számára sem ismeretlenek a szerződéssel kapcsolatos pletykák, de úgy tűnik, van egy csavar a történetben, ami a jövőjét illeti. A Sky Sport Italia értesülései szerint az év végén a KTM-hez igazol.

Miért a találgatások?

Miller jelenlegi „otthona” természetesen a Ducati Lenovo gyári csapata. Mivel azonban Francesco Bagnaia már egy újabb kétéves szerződést aláírt, Jorge Martin pedig a Ducati gyári csapatának ajtaján kopogtat, akármi történhet Ducati berkeken belül. Ezen felül Enea Bastianini (Gresini Racing) pedig olyan teljesítményt nyújt, amit nehéz figyelmen kívül hagyni. Ezen megállapítások szerint valószínűnek tűnik, hogy az ausztrálnak máshol kell helyet találnia a következő szezonban. Természetesen a le mans-i hétvége eredményei nem minden állítást támasztanak alá, főleg ha azt nézzük Martin mennyit nullázott eddig az idei szezonban.

Eddig úgy tűnt, hogy visszatérhet a Pramachoz, ahol három évet töltött, mielőtt megkapta a támogatást a Ducati gyári alakulatához való előrelépéshez. Miller maga is azt nyilatkozta az Amerikai Nagydíj után, hogy „nem érdekelné”, ha visszamenne oda. Elmondása szerint ez egy olyan istálló, amely a gyári csapattal egyenrangú a felszerelés tekintetében.

De ahogy a Sky Sport Italia megjegyzi, a KTM-nél van egy jelentős személyiség, aki Millerrel dolgozott együtt a Pramacnál. Francesco Guidottit a 2022-es szezon előtt a Red Bull KTM csapatfőnökévé nevezték ki. Az olasz szakember a Pramacból tette meg a meglepő váltást Mike Leitner helyére.

Újraegyesítésre van kilátás?

Talán, de az még korántsem biztos, hogy Miller pontosan melyik csapatnál folytatja, amennyiben szerződést köt az osztrák gyártóval. Brad Binder biztosan marad a jövő évre, de gyári csapattársa, Miguel Oliveira még nem írt alá új szerződést. Közel áll hozzá, de ha a portugál versenyzővel nem hosszabbítanak, a helyére a Miller kerülhetne.

Ha ez nem így lesz, akkor a Tech3 KTM Factory Racing lenne a célállomás. Így egy teljesen ausztrál versenyzőpáros állhatna fel a szatellitcsapatnál. A Sky Sport Italia arra tippel, hogy Raul Fernandez a szezon végén távozik a KTM-től. A 2021-es Moto2 világbajnok Remy Gardner viszont valószínűleg hosszabbít és marad az osztrák márkánál.

Ezek a találgatások azután kezdődtek, hogy a Ducati Corse sportigazgatója, Paolo Ciabatti nemrég a Sky Sport Italiának azt nyilatkozta, hogy „Bastianini és Martin jövője júniusban tisztázódik”. Bastianini Le Mans-ban aratott újabb győzelme segítheti őt a gyári csapatba való igazolásban. Viszont Miller is értékes szerződtetés lehet, miután Le Mans-ban második lett az olasz mögött.

Természetesen mindez a találgatások része, de a felkevert állóvízben ki tudja hogy alakul a következő szezon?

Forrásmotogp.com