2024. április 26. 07:32
KezdőlapMotoGPBagnaia: Így nem leszek világbajnok...

Bagnaia: Így nem leszek világbajnok…

Francesco Bagnaia megint nullázott egy adott versenyhétvégén. A gyári Ducati olasza tudja, ezek a legkevésbé sem férnek bele.

Hiába szerezte meg első futamgyőzelmét Jerezben Francesco Bagnaia, a legutóbbi Francia Nagydíjon történő kiesésével tulajdonképpen semmissé is tette azt. A túlságosan hullámzó teljesítménnyel (benne pedig immár két kieséssel) az olasz hátránya máris 46 pontra hízott Fabio Quartararóhoz képest.

Tökéletes hétvége volt a balesetig” – sajnálkozik a kiesésekor második Bagnaia a crash.net kérdésére válaszolva. „Jól kezeltem a versenyt, gyors voltam. Kezelni tudtam magam mögött Jacket, és akkor sem volt baj, amikor már Enea (Bastianini) volt mögöttem. Aztán amikor Enea megelőzött engem, ugyanúgy jártam el, mint Márquez ellen Aragóniában. Próbáltam minél előbb visszakerülni elé, de a nyolcasban hibáztam. Próbáltam keményebben fékezni, de blokkolt az első egész nap, így elmentem egyenesen. Talán túl keményen fékeztem. Aztán arra gondoltam, nincs semmi nyomás, majd meglesz. Nem akartam őt hirtelen utolérni. Az volt a fejemben, hogy kiegyensúlyozott körökkel meglehet majd. Meg egyébként is, könnyű volt hibázni. Aztán mégis, amikor az utolsó előtti kanyarba érkeztem, én estem ki.

Már most frissen is drágának tűnik a hiba. A szezon végén pedig pláne fájhat ez a végelszámolásnál. „Alapvetően jól éreztem magam a lágyakon, de mivel melegebb volt, arra gondoltam, megyek a közepessel. De nem gondolom, hogy ez lett volna a baj. Nem tudom (miért történt). Még lassabban is vettem a kanyart, hogy kicsit megpihenhessek. Szóval nem értem, emiatt pedig mérges is vagyok. Az egyetlen lényegi információ, hogy elvesztettem minimum 20, de lehet, hogy 25 pontot. Ilyen hibákkal pedig nem leszek bajnok. Itt az ideje még érettebbnek lennem.

ForrásCrash.net