2024. április 19. 13:35
KezdőlapMotoGPMárquez szerint a maximumot hozták ki Le Mans-ból

Márquez szerint a maximumot hozták ki Le Mans-ból

Marc Márquez úgy lett hatodik a Francia Nagydíj leintésekor, hogy tulajdonképpen még örülnie is kellett ennek. Erőből még ez sem biztos, hogy ment volna.

Minden egyes versenyen, amelyen Marc Márquez elindult, a negyedik és a hatodik hely között zárt valamelyik pozícióban. Voltak olyan futamok, amikor akár esélye is lehetett volna egy jobb eredményre. Le Mans és a Francia Nagydíj viszont nem ilyen volt. Márquez úgy lett hatodik, hogy inkább hátrafelé kellett figyelnie, előre pedig hiába szerett volna, nem volt különösebb értelme. Erőből ráadásul nem is ez a helyezés volt a realitás.

A kiesések nélkül a mi pozíciónk a kilencedik volt” – szögezi le Márquez. „Viszont hárman kiestek, így összejött egy hatodik hely. Ennél több viszont nem ment, egyszerűen nem tudtam gyorsabb lenni. Amikor Zarco megelőzött, szándékosan szélesen vettem a kanyart, hogy ne veszítsek tempót. Megpróbáltam beállni mögé, de láttam, hogy gyorsabb nálam. Nem volt meg a sebességem. Így pedig csak be akartam érni és befejezni a versenyt.

Márquez a Francia Nagydíj során bajlódott a jobb karjával is – pontosan azzal, ami már 2020-ban problémát okozott neki. Nem is érezte tökéletes állapotban magát. „Felkeltem, és nem éreztem jól magam. De versenynap volt, menni kellett. Küszködtem a warm-up során, elmentem rajtot gyakorolna, aztán éreztem egy furcsa remegést a karomban. Kicsit fájt, de semmi extra. A versenyen ez aztán rendben volt, olyan szinten, mint mondjuk Jerezben vagy Portimaóban.

Márquez még ezzel is a legjobb hondásként zárta a Francia Nagydíjat. A spanyol jelenleg tizedik összetettben, 54 szerzett ponttal.