2024. március 29. 08:03
KezdőlapMotoGPAlberto Puig: Két versenyzővel több van a piacon

Alberto Puig: Két versenyzővel több van a piacon

Kivárásra játszik a HRC Rins és Mir leszerződtetését illetően. Puig szerint a helyzet egyértelmű: két versenyzővel több, két motorral kevesebb.

Mióta a Suzuki bejelentette, hogy az idény végén távozik a világbajnokság körforgásából, Alex Rins és Joan Mir szabad prédává váltak a pilótapiacon. A két spanyol menedzserei felkerestek több csapatot, többek között a Hondát is. A gyári istállónál Márqueznek biztos szerződése van, de Pol Espargaró ülése kérdéses, mivel vele még nem történt hosszabbítás. Ugyanez a helyzet az LCR alakulatnál is, ahol sem Nakagami, sem az ifjabb Márquez nem rendelkezik még szerződéssel jövőre.

„A Suzuki bejelentése nem csak számunkra változtatta meg a helyzetet, hanem minden márka és csapat számára is.” – kezdi Puig.

„Jelenleg két versenyzővel több áll rendelkezésre, teljesen váratlanul. A matek pedig egyszerű: két versenyzővel több, két motorral kevesebb a mezőnyben.”

„Természetesen a Suzuki pilótái minden márkával és csapattal felvették a kapcsolatot, abban a pillanatban ahogy megkapták a hírt. Világos, hogy mi is meghallgatjuk őket, ogy milyen elképzeléseik vannak a jövőre nézve.”

„A mi politikánk és stratégiánk nem változott, kivárunk a megfelelő pilóta kiválasztásával. Megvizsgáljuk a lehetőségeinket. Természetesen lehetnek fiatal pilóták, ahogy más vezetési stílussal rendelkezők is. Nyilván szem előtt tartjuk azt is, hogy a jelenlegi versenyzőink hogyan fejlődnek. Nem szeretnénk elhamarkodott döntést hozni. Mindenki számára hatalmas meglepetés volt ez a hír Jerez után, de ettől függetlenül, az elképzeléseink nem változnak. Van két új versenyző, akik közül választhatunk, lényegében ennyi történt.”

„Nem tudjuk, hogy a többi gyártó mikor dönt a versenyzőiről, nekünk van egy tervünk, azt fogjuk véghezvinni. Figyelni fogjuk a pilóták elkövetkezendő versenyeken való szereplését. Minden más gyártó így jár el, és hasonló elképzeléseik vannak. Nyugodtan végiggondoljuk, mit szeretnénk a jövőben. Azonban – mint említettem – az alap koncepciónkon nem fogunk változtatni, még akkor sem, ha a Suzuki úgy dönt, hogy távozik az idény végén. Hogy Rins és Mir kivel veszi fel a kapcsolatot, azt én nem ítélhetem meg. Azt tudom, hogy minket is megkerestek. Ha egy versenyző eljön a Hondához, mi meghallgatjuk.”