2023. január 27. 11:23
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPMárquez szerint a maximumot hozták ki Le Mans-ból

Márquez szerint a maximumot hozták ki Le Mans-ból

Marc Márquez úgy lett hatodik a Francia Nagydíj leintésekor, hogy tulajdonképpen még örülnie is kellett ennek. Erőből még ez sem biztos, hogy ment volna.

Minden egyes versenyen, amelyen Marc Márquez elindult, a negyedik és a hatodik hely között zárt valamelyik pozícióban. Voltak olyan futamok, amikor akár esélye is lehetett volna egy jobb eredményre. Le Mans és a Francia Nagydíj viszont nem ilyen volt. Márquez úgy lett hatodik, hogy inkább hátrafelé kellett figyelnie, előre pedig hiába szerett volna, nem volt különösebb értelme. Erőből ráadásul nem is ez a helyezés volt a realitás.

A kiesések nélkül a mi pozíciónk a kilencedik volt” – szögezi le Márquez. “Viszont hárman kiestek, így összejött egy hatodik hely. Ennél több viszont nem ment, egyszerűen nem tudtam gyorsabb lenni. Amikor Zarco megelőzött, szándékosan szélesen vettem a kanyart, hogy ne veszítsek tempót. Megpróbáltam beállni mögé, de láttam, hogy gyorsabb nálam. Nem volt meg a sebességem. Így pedig csak be akartam érni és befejezni a versenyt.

Márquez a Francia Nagydíj során bajlódott a jobb karjával is – pontosan azzal, ami már 2020-ban problémát okozott neki. Nem is érezte tökéletes állapotban magát. “Felkeltem, és nem éreztem jól magam. De versenynap volt, menni kellett. Küszködtem a warm-up során, elmentem rajtot gyakorolna, aztán éreztem egy furcsa remegést a karomban. Kicsit fájt, de semmi extra. A versenyen ez aztán rendben volt, olyan szinten, mint mondjuk Jerezben vagy Portimaóban.

Márquez még ezzel is a legjobb hondásként zárta a Francia Nagydíjat. A spanyol jelenleg tizedik összetettben, 54 szerzett ponttal.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)