péntek, július 1, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPDovizioso: Razalinak nincs elég tapasztalata

Dovizioso: Razalinak nincs elég tapasztalata

A szezon kezdete óta reménykedik az RNF Yamaha csapat abban, hogy Dovizioso dobogós helyezéseket szállít majd. Egyelőre a közelében sincs.

- Hirdetés -

A tizenötszörös MotoGP- futamgyőztes egyelőre próbál hozzászokni a számára még „ismeretlen” Yamahához. Razali szerint, ennek a folyamatnak már meg kellett volna történnie.

„Nem gondoltuk, hogy ez Andreának ilyen nehezen fog menni, tekintve, hogy az előző szezonban már futott 5 versenyt és a teszteket is végigcsinálta. Úgy véltem, hogy az ő tapasztalata elegendő ahhoz, hogy megszokja az új motort. Kevesebbet kellene analizálnia magát, egyszerűen a motorozásra kéne összpontosítania, és kihozni magából a maximumot. Nem azzal foglalkozni, hogy mi nem működik. Nagyon sok hasonlóság van közte és Valentino között. Mindketten mérnökök is akarnak lenni a versenyzői szerep mellett, pedig csak versenyezni kellene. Egyszerűbb, ha fiatalabb versenyzők vannak a csapatnál, mert ők tényleg csak motorozni akarnak. Ez a különbség egy újonc és egy tapasztalt versenyző között. Vale és Dovi nagyon körülményesek ilyen téren, elfelejtik, hogy ez a versenyzésről szól.”

Dovizioso természetesen reagált Razali kijelentésére:

„Nem ismerem Razalit eléggé, annyit tudok, hogy rendes fickó. Úgy vélem, nem ismeri eléggé a motorsport világát és a paddock-ot sem. Továbbá azt sem tudja, hogyan viselkedne ebben a helyzetben, mivel tavaly is előfordult, hogy egy-egy ötletét véghezvittük és nem jött be. Ez egyszerűen azért lehetséges, mert nincs elég tapasztalata, ami egyébként nem probléma. Ez az ő meggyőződése, az ő véleménye. Rendes ember tényleg és jó a kapcsolatunk. Ahogy említettem is, részemről nem probléma, hogy így vélekedik. Igyekszünk a technikára koncentrálni és próbálunk versenyképesek lenni. Én tartom a kapcsolatot a mérnökökkel, Razali inkább a menedzsmenttel foglalkozik, de nincs ezzel semmi baj.”