2024. április 19. 13:14
KezdőlapMotoGPMarini: Nem is érkezhetnék boldogabban Mugellóba

Marini: Nem is érkezhetnék boldogabban Mugellóba

Marini a francia nagydíjon elért 9. helye okán alig várja, hogy végre hazai pályán is bizonyíthasson. Csapattársa, Bezzecchi is bizakodó.

Valentino Rossi féltestvére az idei szezonra megkapta a Ducati GP22-es versenygépét. Ugyanezzel a technikával versenyez Pecco Bagnaia, Jack Miller, Johann Zarco, valamint Jorge Martin is. Az olasz versenyző jelenleg a  16. helyen áll az összetett pontversenyben, és hol máshol, ha nem Mugellóban szeretne újabb értékes pontokat szerezni.

„Nem is érkezhetnék boldogabban Mugellóba egy ilyen fantasztikus francia futam után. A hazai aszfaltcsík meg lehetősen nehéz, és rendkívül igénybe veszi a testet. A tempónk kissé nyomaszt, de a hihetetlen számú olasz néző ezt is feledtetni tudja.”

„Azon dolgozunk, hogy fel tudjuk venni a versenyt legjobbakkal. Ebbe az irányba haladunk tovább, igyekszünk előrelépést elérni az olasz közönség előtt. „ – nyilatkozta Marini.

Bezzecchi az alábbiak szerint vélekedik:

„A péntek reggel nagyon különleges élmény lesz számomra, hiszen először gurulok majd erre a pályára MotoGP-motorral. Tény, hogy nagyon sok kört tettem már meg rajta különböző versenygépeken. Természetesen nagy rajtam a nyomás, minél jobban szeretnék teljesíteni. Alig várom, hogy a nézők, a családom és a barátaim előtt mindent beleadjak.”