2023. február 09. 09:49
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPA riválistól kapott dicsérő szavakat a Ducati

A riválistól kapott dicsérő szavakat a Ducati

A bajtársiasság és a sportszerűség szerencsére még mindig meglévő erények a MotoGP-ben. A KTM például nem fukarkodott a Ducati dicséretével.

Egyelőre a legkevésbé sem a KTM-ről szól a 2022-es MotoGP-szezon. Bár a szezon elején Brad Binder dobogójával kezdtek, majd Miguel Oliveira futamgyőzelmével folytatták, azóta viszont egyszer sem értek el még csak hasonlót sem. Binder jelenleg nyolcadik összetettben, Oliveira tizenegyedik. A Tech 3 motorosai közül Raúl Fernández még csak pontot sem tudott szerezni, Remy Gardner is csak hárommal rendelkezik.

A KTM szezonja tehát küzdelmes, Pit Beirer csapatmenedzser viszont elismeri, ha valaki jobb náluk. Még akár tanulhat is tőlük. Így tett most a Ducati esetében.

Meg kell emelnünk a kalapunkat és gratulálni a kollégáknak Bolognában” – mondta el rém korrekten Beirer a Ducati kapcsán. “A Ducati ugyanis jelenleg kiváló alappal rendelkezik. Emellett pedig lett egy nagyon erős motorjuk, amihez négy csapat nyol motorosa szolgáltat adatokat. Ez nyilván valamennyire el fogja billenteni a mérleg nyelvét az ő irányukba. De ez van, ezzel jelenleg együtt kell élnünk. Nagyon jó munkát végez minden egyes ducatis csapat.

Nincs mit tenni, még többet dolgozni. “Össze kell dugni a fejünket, és azon agyalni, hogy lehet megtörni ezt a Ducati-hegemóniát.

Beirer és a KTM számára akár kapóra is jöhetne, hogy a Dorna elővette a Ducati guminyomás-anomáliáit. A szakember viszont az olaszok oldalára állt. “Teljesen egyetértek Gigi Dall’Ignával, nagyon jól összefoglalta, mi ezzel a probléma. Az biztos, hogy senki nem akar ilyen miatt büntetést, de egyszerűen túl pontatlanok erre vonatkozóan a mérések. Ebben együtt vagyunk benne, együtt kell megoldanunk is.

SourceGPOne
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)