vasárnap, június 26, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPA riválistól kapott dicsérő szavakat a Ducati

A riválistól kapott dicsérő szavakat a Ducati

A bajtársiasság és a sportszerűség szerencsére még mindig meglévő erények a MotoGP-ben. A KTM például nem fukarkodott a Ducati dicséretével.

- Hirdetés -

Egyelőre a legkevésbé sem a KTM-ről szól a 2022-es MotoGP-szezon. Bár a szezon elején Brad Binder dobogójával kezdtek, majd Miguel Oliveira futamgyőzelmével folytatták, azóta viszont egyszer sem értek el még csak hasonlót sem. Binder jelenleg nyolcadik összetettben, Oliveira tizenegyedik. A Tech 3 motorosai közül Raúl Fernández még csak pontot sem tudott szerezni, Remy Gardner is csak hárommal rendelkezik.

A KTM szezonja tehát küzdelmes, Pit Beirer csapatmenedzser viszont elismeri, ha valaki jobb náluk. Még akár tanulhat is tőlük. Így tett most a Ducati esetében.

Meg kell emelnünk a kalapunkat és gratulálni a kollégáknak Bolognában” – mondta el rém korrekten Beirer a Ducati kapcsán. “A Ducati ugyanis jelenleg kiváló alappal rendelkezik. Emellett pedig lett egy nagyon erős motorjuk, amihez négy csapat nyol motorosa szolgáltat adatokat. Ez nyilván valamennyire el fogja billenteni a mérleg nyelvét az ő irányukba. De ez van, ezzel jelenleg együtt kell élnünk. Nagyon jó munkát végez minden egyes ducatis csapat.

Nincs mit tenni, még többet dolgozni. “Össze kell dugni a fejünket, és azon agyalni, hogy lehet megtörni ezt a Ducati-hegemóniát.

Beirer és a KTM számára akár kapóra is jöhetne, hogy a Dorna elővette a Ducati guminyomás-anomáliáit. A szakember viszont az olaszok oldalára állt. “Teljesen egyetértek Gigi Dall’Ignával, nagyon jól összefoglalta, mi ezzel a probléma. Az biztos, hogy senki nem akar ilyen miatt büntetést, de egyszerűen túl pontatlanok erre vonatkozóan a mérések. Ebben együtt vagyunk benne, együtt kell megoldanunk is.

SourceGPOne
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)