2024. április 19. 12:47
KezdőlapMotoGPA riválistól kapott dicsérő szavakat a Ducati

A riválistól kapott dicsérő szavakat a Ducati

A bajtársiasság és a sportszerűség szerencsére még mindig meglévő erények a MotoGP-ben. A KTM például nem fukarkodott a Ducati dicséretével.

Egyelőre a legkevésbé sem a KTM-ről szól a 2022-es MotoGP-szezon. Bár a szezon elején Brad Binder dobogójával kezdtek, majd Miguel Oliveira futamgyőzelmével folytatták, azóta viszont egyszer sem értek el még csak hasonlót sem. Binder jelenleg nyolcadik összetettben, Oliveira tizenegyedik. A Tech 3 motorosai közül Raúl Fernández még csak pontot sem tudott szerezni, Remy Gardner is csak hárommal rendelkezik.

A KTM szezonja tehát küzdelmes, Pit Beirer csapatmenedzser viszont elismeri, ha valaki jobb náluk. Még akár tanulhat is tőlük. Így tett most a Ducati esetében.

Meg kell emelnünk a kalapunkat és gratulálni a kollégáknak Bolognában” – mondta el rém korrekten Beirer a Ducati kapcsán. „A Ducati ugyanis jelenleg kiváló alappal rendelkezik. Emellett pedig lett egy nagyon erős motorjuk, amihez négy csapat nyol motorosa szolgáltat adatokat. Ez nyilván valamennyire el fogja billenteni a mérleg nyelvét az ő irányukba. De ez van, ezzel jelenleg együtt kell élnünk. Nagyon jó munkát végez minden egyes ducatis csapat.

Nincs mit tenni, még többet dolgozni. „Össze kell dugni a fejünket, és azon agyalni, hogy lehet megtörni ezt a Ducati-hegemóniát.

Beirer és a KTM számára akár kapóra is jöhetne, hogy a Dorna elővette a Ducati guminyomás-anomáliáit. A szakember viszont az olaszok oldalára állt. „Teljesen egyetértek Gigi Dall’Ignával, nagyon jól összefoglalta, mi ezzel a probléma. Az biztos, hogy senki nem akar ilyen miatt büntetést, de egyszerűen túl pontatlanok erre vonatkozóan a mérések. Ebben együtt vagyunk benne, együtt kell megoldanunk is.

ForrásGPOne