2024. április 24. 01:35
KezdőlapMotoGPMugello - 3 olasz, 3 Ducati

Mugello – 3 olasz, 3 Ducati

Nem is lehetnének boldogabbak az olasz szurkolók, hiszen bármilyen zord időben is kellett végigizgulniuk a mai időmérő edzést, abszolút megérte.

Három tehetséges fiatalember vívta ki magának az első soros indulást a holnapi futamon. Nem csak hazai versenyzők, de olasz gyártó képviselői is. Erre az eredményre garantáltan senki nem fogadott volna, mivel az újonc, Fabio di Giannantonio szerezte meg a pole pozíciót, mögötte pedig a két VR46 Akadémia növendék, Marco Bezzecchi és Luca Marini végzett.

Versenyzői nyilatkozatok következnek:

Fabio di Giannantonio: „Leírhatatlan, amit érzek. Ez egy tökéletes szombati nap volt. Tudtam, hogy száraz körülmények között gyors lehetek, ezért mertem kockáztatni. Nagyon koncentráltam, és végül egy hihetetlen kört tudtam teljesíteni.”

Marco Bezzecchi: „Egy meglehetősen őrült időmérőn vagyunk túl, köszönhetően az időjárásnak. Sokat kockáztattam, mivel szerettem volna végre egy jó eredményt elérni. Nagyon örülök ennek a második helynek.”

Luca Marini: „Számomra az volt a fontos, hogy száraz pályán jó időt fussak. Nagy lépést tettünk előre. Úgy vélem, a motor folyamatosan javul, de természetesen még nem tökéletes. Kezdünk közelebb érni az élversenyzőkhöz, ami nagyon pozitív.”