kedd, október 4, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park sprint
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 3.verseny
KezdőlapMotoGPBezzecchi: "Király volt"

Bezzecchi: “Király volt”

Marco Bezzecchi haza futamán, Mugellóban mutatott erős szereplése után oda meg vissza volt az első köröktől, és bízik abban, hogy még többre lesz képes újonc szezonjában.

- Hirdetés -

“Boldog vagyok, szép nap volt” vigyorgott Marco Bezzecchi vasárnap Mugellóban. A kategória újonca az 5. helyével az Olasz Nagydíj egyik meglepetésembere volt – a 9. körig vezette is a futamot “A verseny meglepett engem. Nem számítottam arra, hogy ilyen jól fogok szerepelni. De amikor ott voltam, jól éreztem magam, és azt mondtam magamnak: ‘Akkor próbáljuk meg’. Egyáltalán nem ment rosszul, tudtam vezetni néhány kört és egy kicsit elvegyülni a MotoGP legjobb srácai között. Ez nagyon izgalmas volt. Király volt.”

“A végén ismét utolértem Aleix Espargarót, de egy kicsit a határon voltam az első gumival. Az Arrabbiata-1-ben majdnem bebicsaklott az első kerekem, utána valahogy visszavettem egy fokozatot. Sajnos Zarco utolért. De így is jól ment” – összegzett szerényen Marco Bezzecchi.

- Hirdetés -

A kvalifikáción elért második hely után Bezzecchi a dobogós helyezést álomnak nevezte. A versenyen azonban vérszemet kapott. „Igen, igaz. Az utolsó két körben sem voltam messze Aleix-től, meg akartam próbálni. Sajnos vagy szerencsére, de a motor figyelmeztetett. Nem akartam mindent eldobni”.

Milyen érzelmeket váltott ki a Ducati ifjú versenyzőjéből, aki először küzdött a MotoGP élén a hazai nagydíjon? “Abban a pillanatban nem gondolsz rá, de amikor bejöttem a boxba, és a csapatom elmondta, mit értem el… Az nagyon szép volt. Egy MotoGP futam Mugellóban amúgy is különleges dolog, mert a motor csak úgy  és a pálya fantasztikus.”

Le sem tagadhatja mennyire boldog:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

VR46RidersAcademy (@vr46ridersacademyofficial) által megosztott bejegyzés

Azt is megkérdezték tőle, hogy könnyebb volt-e a vártnál a királykategória élmezőnyében versenyezni? Végül is a 23 éves versenyző a futam kétharmadában a top 3-ban motorozott. “Nem, nem könnyebb” – mondta el. “Ami a legtöbbet segít, az az, ha az élről indulsz. Mert a csoport elég gyorsan szétszakad. A szint annyira kiegyensúlyozott, hogy talán három-négy versenyző teszi ki a különbséget, de mindenki más nagyjából ugyanolyan sebességgel halad.”

Ez változtat a szezon eddigi legjobb újoncának célján? “Szeretnék egy dobogós helyezést elérni még a szezon vége előtt. Ezt már korábban is mondtam, és megismétlem. Ha így folytatjuk, akkor szerintem ez reális” – hangsúlyozta Bezzecchi. “Természetesen minden pálya más és más. Én sem tudom, hogy Barcelonától mire számíthatok. De a célt egyértelműen szem előtt tartom.”