2023. február 07. 15:15
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPMarini összességében elégedett mugellói eredményével

Marini összességében elégedett mugellói eredményével

A VR46 Ducati versenyzője, Luca Marini eddigi legjobb száraz MotoGP eredményét érte el a hatodik hellyel a hazai nagydíjon Mugellóban. Úgy érzi, hogy jó úton halad.

Akárcsak az argentin versenyhétvégén, Luca Marini Olaszországban is a 3. helyről indult, de ezúttal jobban mentek a dolgok a versenyen. Az első szakaszban Valentino Rossi féltestvére és csapattársa, Marco Bezzecchi vezették a futamot. Marini tempója azonban nem volt elég ahhoz, hogy a 23 körös versenyen komolyan harcba szálljon a dobogós helyekért. A 6. hely sem ad csalódottságra okot.

“Elégedett vagyok a hétvégével, és boldog vagyok, mert úgy érzem, hogy lépéseket teszünk előre” – hangsúlyozta Marini. “Ahogy tegnap is mondtam, nem volt meg a tempóm a dobogóhoz. De készen akartam állni arra, hogy ha valaki elkövet egy kis hibát, akkor is megragadjam a lehetőséget. De ez így rendben van”mondta el véleményét a végeredményről.

A kezdeti beállítási problémák után az új GP22-essel kapcsolatban az olasz hangsúlyozta: “A jerezi teszt és a legutóbbi versenyek után sokat javult az érzésem a motorral kapcsolatban. Ez a legfontosabb. Most Barcelonára tekintünk előre, mert fontos lenne, hogy egy másik pályán is meg tudjam erősíteni a sebességemet, és továbbra is harcolni tudjak ezekért a pozíciókért – minden versenyen.”

Azt is megkérdezték tőle, hogy mi hiányzott neki a futamon, amire Marini így válaszolt: “Egész hétvégén sok időt vesztettem a negyedik szektorban. Ezt nem sikerült kijavítanunk, így az utolsó kanyarból kilépve lassú voltam. Nem tudom, miért voltam lassú. Gondjaim voltak a kanyarral, ezért mindig egy kicsit későn jöttem ki abból. Mire kiegyenesítettem a motort, minden alkalommal körülbelül 20 métert vesztettem – másfél-két tizedet. Ez persze nagyobb probléma a versenyen, mert akkor az egyenesben megelőznek, és nehezebb küzdeni.”

“Más területeken viszont nagyon erősnek éreztem magam” – folytatta Marini. “Nagyon erős voltam a féktávokon, aminek nagyon örülök, mert az év eleje óta keményen dolgozunk ezen. A mai MotoGP-ben a kemény fékezés is nagyon fontos.”

“Nagyon nehéz volt a gumikkal, de mindenki küzdött ezzel egy kicsit. Különösen az eleje ment el nagyon gyorsan. Könnyű volt hibázni. A hátsó gumi kicsit megereszkedett a maximális dőlésszögnél, de erre számítottunk. Ez a pálya eléggé megterheli az abroncsokat. De összességében elégedett vagyok azzal, ahogy a dolgok alakultak, a gumikezeléssel is.” – összegezte Marini.