2023. január 31. 07:31
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPRins Nakagamit hibáztatja bukásáért

Rins Nakagamit hibáztatja bukásáért

A mugellói nagydíj hetedik körében a Suzuki mindkét pilótája a kavicságyban kötött ki. Álex Rins a Biztonsági Bizottság előtt szeretne beszélni Takaaki Nakagami motorozásáról.

Aki a mugellói kvalifikáció után azt gondolta, hogy a Suzuki versenyzők, Joan Mir és Alex Rins hétvégéje már nem lehet rosszabb, miután a 17. és 21. helyen végeztek, az tévedett. Mindketten előre tudták verekedni magukat a versenyen, de a 7. körben ennek vége szakadt – mindketten különböző kanyarokban buktak.

Rins az LCR Honda versenyzőjét, Takaaki Nakagamit hibáztatta a bukásáért. “Ő volt belül” – mondta a spanyol. “Az előző körben meg akartam előzni őt a 10-es és a 11-es kanyar között, de ő tudta tartani magát. Így a második körben egy kicsit keményebben nyomtam, hogy tisztábban legyek előtte. Kívül volt. Nem értem a stewardok döntését. Azt mondják, nem voltam előtte, ezért nem büntették meg. Ha megkérdezel más versenyzőket, azt fogják mondani, hogy ő az egyik legveszélyesebb a pályán, ha előzésről van szó. Szerencsére senki nem volt közvetlenül mögöttünk, és nem történt ütközés. Nem értem, hogy mit csinál.”

Rins tartózkodott a személyes beszélgetéstől a japánokkal. “Ezt majd a Biztonsági Bizottság következő ülésén hozom fel” – hangsúlyozta a spanyol, aki az elmúlt három futamon nullázott. “A stewardok nem végzik megfelelően a munkájukat. Odamentem Freddie Spencerhez, és azt mondtam: ‘Haver, korábban versenyző voltál, aki sokat előzött. Nincsenek szabályok az előzésekre. Ez rendkívül veszélyes volt Taka részéről. A MotoGP-ben vagyunk, nem így kell vezetni.”

“Nem volt olyan rossz a tempóm a hétvégén, ott voltunk – mondta Rins. “A probléma az volt, hogy olyan hátulról kellett rajtolnunk. Megvan a szintünk az első helyezésekhez, de ehhez jobb kvalifikációra van szükségünk.”

Le Mans-ban és Mugellóban egyetlen Suzuki pilóta sem ért célba. Vajon ez összefüggésben van azzal a bejelentéssel, hogy a japán gyártó az idei szezon után kiszáll a MotoGP világbajnokságból? “Ez biztosan nem segít abban, hogy találjunk helyet” – jegyezte meg Rins. “Mindent beleadunk a pályán. Azt is mondtam mindenkinek a csapatban, hogy meg kell mutatnunk mindenkinek, hogy tudunk küzdeni.”