2024. március 28. 11:34
KezdőlapMotoGPTovább zárkózna Bagnaia, "a gép"

Tovább zárkózna Bagnaia, „a gép”

Francesco Bagnaia futamgyőzelmével jelentőset kiharapott a ponthátrányából, de ez az olasz szerint még mindig csak félmunka.

Bagnaia Mugellóban szezonbeli második győzelmét aratta. Mindezt ráadásul három versenyen belül hozta össze, így egyre inkább egyenesbe hozza kifejezetten gyengén induló szezonját. Az olasz a gyári Ducati nyergében már negyedik a vb-tabellán, igaz, hátránya még mindig 41 pont. De zárkózik.

Túl sokat hibáztam hozzájuk (Quartararo és Espargaró – a szerk.) képest, így most egy gép kell, hogy legyek, hogy fel tudjak zárkózni” – ismeri el a gyenge évkezdetet Bagnaia a Motorsport.com idézésében. „Talán tényleg mi hárman vagyunk a nagy esélyesek, de semmiképp nem szabad kihagyni egy ilyen felsorolásból Eneát sem.

Bagnaia két győzelme egyébként egy kiesést fog közre. A felzárkózás mellett ezért is volt rettenetesen fontos számára egy jó hazai eredmény. „A bajnokság miatt nagyon fontos volt, igen. Viszont érdekes módon nem éreztem extra nyomást emiatt hazai pályán. Az mindig ott van, ez egy ilyen munka. Hibák bármikor előfordulhatnak, szerencsére mindig van javítási lehetőség. Ilyenkor pedig nem gondolsz ezekre a hibákra. Ilyenkor csak élvezni kell a történéseket, én pedig nagyon élveztem ezt a hétvégét. Nyilván ez nem mindig egyszerű, tegnap például kifejezetten mérges voltam. De pozitívnak kellett maradni.

A vb-tabellát továbbra is Fabio Quartararo vezeti, a vb-címvédő neve mellett 122 pont áll. A 81 pontos Bagnaia előtt még ott van Aleix Espargaró és Enea Bastianini 114, illetve 94 ponttal.