2024. április 24. 19:41
KezdőlapMotoGPBízott egy jó hazai eredményben Bastianini

Bízott egy jó hazai eredményben Bastianini

Enea Bastianini vb-esélyei komoly csapást szenvedtek el azzal, hogy az olasz kiesett hazai pályán. Pedig benne lehetett volna a jó eredmény.

Enea Bastianini a vb-tabella harmadik helyéről vághatott neki hazai versenyének, az Olasz Nagydíjnak. Az igaz, hogy ott is maradt, de végül kiesett, így hirtelen megszaladt a ponthátránya az élen álló Quartararo-Espargaró kettőshöz képest. A Bestia szerint már a hétvége futamig teljesített része is rendkívül nehezen alakult, ennek a betetőzése lett a kiesés vasárnap.

Sajnos nem volt egyszerű hétvége” – kezd bele Bastianini a GPOne kérdésére. „Szombaton kritikus körülmények között kellett küzdenünk, a warm-upra meg hirtelen sokkal hidegebb lett. A versenyen minden problémám ellenére jól tudtam kezdeni. Gyors tudtam lenni, aztán viszont sajnos berántott magához Aleix (Espargaró) motorja. Túl gyorsan érkeztem meg a kanyarba, és blokkoltam az elejét.

Pedig benne lehetett volna egy újabb jó eredmény Bastianini szerint. „Jó eredményre lehettem volna képes, de ez van. Tiszta pályán úgy éreztem, gyors tudok lenni. Mások mögött viszont nagyon nehéz volt az íveimet motorozni. Itt nagyon nehéz mások mögött motorozni. Mindenhol, de itt aztán különösen. Egyrészt sajnálom a bukást, másrészt viszont örülök annak, milyen potenciál van a motorban. Közel voltam ugyanis a dobogóhoz az esés előtt. Talán Pecco (Bagnaia) nem lett volna elérhető, de a dobogó mindenképp.

Bastianini, ahogy azt fentebb említettük, továbbra is harmadik összetettben, hátránya viszont most már 28 pont Quartararóhoz és 20 Espargaróhoz képest.

ForrásGPOne