vasárnap, június 26, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPFelszabadító érzés volt Bagnaia számára a győzelem

Felszabadító érzés volt Bagnaia számára a győzelem

Tavaly nagyon hamar kiesett hazai futamán, így ez is extra motivációt jelentett Francesco Bagnaia számára az Olasz Nagydíjon.

- Hirdetés -

Legutóbbi három futamából kettőt megnyert, így Pecco Bagnaia esetében legalább már a tabellán elfoglalt pozíció jól néz ki a későbbiekre nézve. Hátránya persze mugellói győzelmével is 41 pont Fabio Quartararo mögött, de mugellói győzelmével három helyet jött előre összetettben.

A jelen praktikuma mellett pedig Bagnaia szempontjából más miatt is rendkívül értékes a hazai pályán aratott siker. Tavaly ugyanis nagyon jól kezdte a versenyt, de fájóan hamar kiesett – az élről. Így tehát most a szakmai szempontok mellett érzelmiekről is beszélt.

Tavaly a kiesés nagyon megviselt érzelmileg” – ismeri el Bagnaia. “Így tehát nagyon fontos volt ez magamnak, a csapatomnak és a szurkolóinknak is. Erről álmodtam. Boldogak kell, hogy legyünk ezzel a győzelemmel, a Le Mans-i kiesés után is fontos volt ez az eredmény. Mugello nem a legegyszerűbb pálya egy ilyen siker bezsákolásához, de tökéletes hétvégét futottunk.

Ami pedig a konkrét vasárnapi teljesítményt illeti… “Hihetetlen verseny volt. Próbáltam jól rajtolni, de ez nem sikerült. Már az első kanyarig jócskán lemaradtam. Fontos volt, hogy minél hamarabb vissza tudtam előzni a riválisaimat, mert a közepes első gumival problémás lett volna beragadni mögéjük. Amikor (Marco) Bezzecchi mellett is el tudtam menni, már csak a saját tempómra próbáltam beállni. A hátsó tapadásom nem volt az igazi, de Fabio (Quartararo) és Aleix (Espargaró) is hasonlóról beszéltek, szóval ez valószínűleg közös jellemző volt mindenkinél.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)