2023. február 07. 06:18
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPFelszabadító érzés volt Bagnaia számára a győzelem

Felszabadító érzés volt Bagnaia számára a győzelem

Tavaly nagyon hamar kiesett hazai futamán, így ez is extra motivációt jelentett Francesco Bagnaia számára az Olasz Nagydíjon.

Legutóbbi három futamából kettőt megnyert, így Pecco Bagnaia esetében legalább már a tabellán elfoglalt pozíció jól néz ki a későbbiekre nézve. Hátránya persze mugellói győzelmével is 41 pont Fabio Quartararo mögött, de mugellói győzelmével három helyet jött előre összetettben.

A jelen praktikuma mellett pedig Bagnaia szempontjából más miatt is rendkívül értékes a hazai pályán aratott siker. Tavaly ugyanis nagyon jól kezdte a versenyt, de fájóan hamar kiesett – az élről. Így tehát most a szakmai szempontok mellett érzelmiekről is beszélt.

Tavaly a kiesés nagyon megviselt érzelmileg” – ismeri el Bagnaia. “Így tehát nagyon fontos volt ez magamnak, a csapatomnak és a szurkolóinknak is. Erről álmodtam. Boldogak kell, hogy legyünk ezzel a győzelemmel, a Le Mans-i kiesés után is fontos volt ez az eredmény. Mugello nem a legegyszerűbb pálya egy ilyen siker bezsákolásához, de tökéletes hétvégét futottunk.

Ami pedig a konkrét vasárnapi teljesítményt illeti… “Hihetetlen verseny volt. Próbáltam jól rajtolni, de ez nem sikerült. Már az első kanyarig jócskán lemaradtam. Fontos volt, hogy minél hamarabb vissza tudtam előzni a riválisaimat, mert a közepes első gumival problémás lett volna beragadni mögéjük. Amikor (Marco) Bezzecchi mellett is el tudtam menni, már csak a saját tempómra próbáltam beállni. A hátsó tapadásom nem volt az igazi, de Fabio (Quartararo) és Aleix (Espargaró) is hasonlóról beszéltek, szóval ez valószínűleg közös jellemző volt mindenkinél.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)