csütörtök, július 7, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPDi Giannantonio: Jerez óta folyamatosan fejlődünk

Di Giannantonio: Jerez óta folyamatosan fejlődünk

A Gresini Racing eddig kicsit féloldalas csapat volt. Most viszont egyre inkább megérkezik Bastianini mellé Di Giannantonio is.

- Hirdetés -

Enea Bastianini kiválóan kezdte 2022-t. Bár a Bestia legutóbb pont hazai futamán esett ki, így is harmadik vb-összetettben. Csapattársa, az újonc Fabio Di Giannantonio az első hat futamon nem tudott pontot szerezni. Le Mans-ban sikerült ez neki először, ahol 13. helyen intették le. Mugellóban már a pole-pozícióból indulhatott, végül 11. lett.

Kicsit keserű a szájíz” – mondja Di Giannantonio. “Nem számítottam arra, hogy én majd versenyt fogok nyerni, ez még nem a mi időnk. De jön. Furcsa volt a motor, főleg a hátulja. Nem volt igazán jó kigyorsításkor és a tapadás sem. Reálisan a második csoportban lehetett volna a helyem, sajnos nehezebb verseny lett, mint azt vártuk.

Máshonnan megközelítve viszont van ok az optimizmusra. “Jerez óta folyamatosan fejlődünk. Jobban dolgozunk a csapatnál, jó az alapbeállítás, jó a pozícióm a motoron. Lazábban tudok versenyezni. Korábban sokkal inkább voltam a határon. Mugellóban pedig őrült hétvégén vagyok túl. Az első versenyem volt ez Mugellóban MotoGP-pilótaként, gyors voltam, és még a pole-t is megszereztem. Itt volt a teljes családom és a barátaim. Elfogadható verseny volt.

Fabio Di Giannantonio jelenleg nyolc szerzett ponttal rendelkezik, ezzel a tabella 20. helyén áll. “Diggia” a bajnokság második legjobb újonca Marco Bezzecchi mögött.

SourceGPOne
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)