2024. március 29. 14:47
KezdőlapMotoGPDi Giannantonio: Jerez óta folyamatosan fejlődünk

Di Giannantonio: Jerez óta folyamatosan fejlődünk

A Gresini Racing eddig kicsit féloldalas csapat volt. Most viszont egyre inkább megérkezik Bastianini mellé Di Giannantonio is.

Enea Bastianini kiválóan kezdte 2022-t. Bár a Bestia legutóbb pont hazai futamán esett ki, így is harmadik vb-összetettben. Csapattársa, az újonc Fabio Di Giannantonio az első hat futamon nem tudott pontot szerezni. Le Mans-ban sikerült ez neki először, ahol 13. helyen intették le. Mugellóban már a pole-pozícióból indulhatott, végül 11. lett.

Kicsit keserű a szájíz” – mondja Di Giannantonio. „Nem számítottam arra, hogy én majd versenyt fogok nyerni, ez még nem a mi időnk. De jön. Furcsa volt a motor, főleg a hátulja. Nem volt igazán jó kigyorsításkor és a tapadás sem. Reálisan a második csoportban lehetett volna a helyem, sajnos nehezebb verseny lett, mint azt vártuk.

Máshonnan megközelítve viszont van ok az optimizmusra. „Jerez óta folyamatosan fejlődünk. Jobban dolgozunk a csapatnál, jó az alapbeállítás, jó a pozícióm a motoron. Lazábban tudok versenyezni. Korábban sokkal inkább voltam a határon. Mugellóban pedig őrült hétvégén vagyok túl. Az első versenyem volt ez Mugellóban MotoGP-pilótaként, gyors voltam, és még a pole-t is megszereztem. Itt volt a teljes családom és a barátaim. Elfogadható verseny volt.

Fabio Di Giannantonio jelenleg nyolc szerzett ponttal rendelkezik, ezzel a tabella 20. helyén áll. „Diggia” a bajnokság második legjobb újonca Marco Bezzecchi mögött.

ForrásGPOne