szombat, június 25, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPMárquez: Maximum 1-2 év van még bennem

Márquez: Maximum 1-2 év van még bennem

A spanyol pilóta pár hónap kényszerszabadságra készül, mivel – mint ismeretes – negyedjére is megműtik a még mindig nem 100%-is felkarját.

- Hirdetés -

Hihetetlen akaraterő, elszántság és versenyszellem jellemzi Marc Márquezt. A teste egyértelmi jelei felett azonban még ő sem hunyhat szemet. A mugellói hétvégén kapott egy telefont a rochesteri Mayo Klinikáról, hogy elérkezett az ideje a negyedik operációnak. A 29 éves versenyző nincs tökéletes fizikai állapotban visszatérésre óta, megterhelő számára a versenyzés és továbbra is fájdalmakkal küzd. Valószínűleg ősznél hamarabb nem látjuk majd a pályán a spanyolt.

Márquez elmesélte, mi is vár rá pontosan:

“A teljes rehabilitáció Madridban fog zajlani. Természetesen ez még szervezés alatt áll. Még egyeztetnem kell az orvosaimmal arról is, hogy a felkarom rendszeres kontrollja hogyan fog zajlani a műtét után. Dr. Samuel Antuña és Dr. Angel Cotorro , az orvosaim Spanyolországban, már felvették a kapcsolatot amerikai kollégáikkal ezzel kapcsolatban.”

“Még mindig érzem a karom okozta hátrányokat egy-egy futamon. Ismertek, egy vagyok azon versenyzők közül, aki nagyon sokat készül a versenyek előtt. Mindenféle eszközzel edzek, aminek két kereke van, legyen az utcai kerékpár, krosszmotor stb. A jerezi bukás óta azonban teljesen másképp néz ki az életem. Miután visszatérünk egy-egy versenyhétvégéről, muszáj 2-3 napot pihennem. nem csinálok voltaképpen semmit, csak szobabiciklizek. Ha ennek vége, újra rendesen tudok majd edzeni, és egy pszichoterápián is szeretnék részt venni. Elmondtam a környezetemnek és az orvosaimnak is, hogy ebben az állapotban maximum 1-2 év van még bennem. Nagyon elfáradok fizikailag, és így nem okoz örömet számomra ez az egész. Ami a mentális részét illeti, szintén kihívást jelent számomra. Remélem ,hogy ez a műtét megváltoztatja majd az életemet.”