2024. április 19. 20:13
KezdőlapMotoGPMárquez: Maximum 1-2 év van még bennem

Márquez: Maximum 1-2 év van még bennem

A spanyol pilóta pár hónap kényszerszabadságra készül, mivel – mint ismeretes – negyedjére is megműtik a még mindig nem 100%-is felkarját.

Hihetetlen akaraterő, elszántság és versenyszellem jellemzi Marc Márquezt. A teste egyértelmi jelei felett azonban még ő sem hunyhat szemet. A mugellói hétvégén kapott egy telefont a rochesteri Mayo Klinikáról, hogy elérkezett az ideje a negyedik operációnak. A 29 éves versenyző nincs tökéletes fizikai állapotban visszatérésre óta, megterhelő számára a versenyzés és továbbra is fájdalmakkal küzd. Valószínűleg ősznél hamarabb nem látjuk majd a pályán a spanyolt.

Márquez elmesélte, mi is vár rá pontosan:

„A teljes rehabilitáció Madridban fog zajlani. Természetesen ez még szervezés alatt áll. Még egyeztetnem kell az orvosaimmal arról is, hogy a felkarom rendszeres kontrollja hogyan fog zajlani a műtét után. Dr. Samuel Antuña és Dr. Angel Cotorro , az orvosaim Spanyolországban, már felvették a kapcsolatot amerikai kollégáikkal ezzel kapcsolatban.”

„Még mindig érzem a karom okozta hátrányokat egy-egy futamon. Ismertek, egy vagyok azon versenyzők közül, aki nagyon sokat készül a versenyek előtt. Mindenféle eszközzel edzek, aminek két kereke van, legyen az utcai kerékpár, krosszmotor stb. A jerezi bukás óta azonban teljesen másképp néz ki az életem. Miután visszatérünk egy-egy versenyhétvégéről, muszáj 2-3 napot pihennem. nem csinálok voltaképpen semmit, csak szobabiciklizek. Ha ennek vége, újra rendesen tudok majd edzeni, és egy pszichoterápián is szeretnék részt venni. Elmondtam a környezetemnek és az orvosaimnak is, hogy ebben az állapotban maximum 1-2 év van még bennem. Nagyon elfáradok fizikailag, és így nem okoz örömet számomra ez az egész. Ami a mentális részét illeti, szintén kihívást jelent számomra. Remélem ,hogy ez a műtét megváltoztatja majd az életemet.”