szombat, június 25, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPBastianini: "Még nem írtam alá, de már tudom a jövőmet."

Bastianini: “Még nem írtam alá, de már tudom a jövőmet.”

Quartararo szerződéshosszabítása után Enea Bastianini is beszélt jövőbeni helyzetéről – igaz, nem teljesen egyértelműen.

- Hirdetés -

A szokásos, versenyt megelőző sajtótájékoztatón Francesco Bagnaia, Aleix Espargaró, Fabio Quartararo és Enea Bastianini vettek részt. A négy versenyző közül egyedül Bastianini volt az, aki nem jelentett be még szerződést a 2023-as szezonra. Nyilvánvalóan az újságírók a jövője kapcsán faggatták.

Amikor az olaszt arról kérdezték, hogy mikorra várhatóak hírek szerződésével kapcsolatban, nevetve utalt menedzserére, Carlo Pernatra, aki mint mindig, most is részt vett a sajtótájékoztatón. A menedzser jó két hete elkotyogta, hogy a Ducatival kézfogással már megegyeztek további két évre.

Bastianini ezt megerősítette: “Még nem írtam alá, de már tudom a jövőmet. A Ducatinál maradok, de egyelőre nem tudjuk, melyik csapatnál. Ezen még dolgozunk. De a legfontosabb számomra, hogy jó csomagom legyen a világbajnokságon való versenyképesség érdekében. Jelenleg nem látok ebben problémát, idén már van egy nagyon jó csapatom – és minden körülmény között gyorsnak kell lennem, akár a gyári csapatban, akár egy szatellitcsapatban.”

Egyébként a MotoGP versenyzőinek a közösségi média kérdéskörének keretében választaniuk kellett, hogy inkább egy és ugyanazon csapatnál töltenék-e az egész pályafutásukat, vagy minden szezonban egy új versenycsapatban szeretnének helyet kapni, Bastianini volt az egyetlen, aki a második lehetőséget választotta. Indoklásként nevetve elmondta: “Szeretnék egy kis nyomást gyakorolni Carlettóra.”