2024. április 27. 02:29
KezdőlapMotoGPViñales: Nagyszerű érzés hazai közönség előtt versenyképesnek lenni

Viñales: Nagyszerű érzés hazai közönség előtt versenyképesnek lenni

A 27 éves spanyol eddig csapattársa árnyékában volt kénytelen róni a köröket. A barcelonai futam talán a fényt jelentheti számára.

Az Apriliák nagyszerűen kezdtek a mai első és második szabadedzésen. A kombinált eredmények alapján mindössze 0,3 másodperc választja el őket egymástól. Espargaro az első, míg csapattársa a második helyen zárt.

„Ez egy tökéletes nap volt” – kezdi Viñales.

„Annak a munkának a gyümölcse, amit Mugellóban és az azt megelőző futamokon is végeztünk. kezdettől fogva kifogástalanul éreztem magam a motoron. Végre arra tudtam koncentrálni, hogy összehangoljam magam a pályával és a versenygéppel. Délelőtt még benne volt a bukás lehetősége, de délutánra már minden rendben volt. Barcelona egy kihívást jelentő, de remek aszfaltcsík arra, hogy konstans köröket tudjunk futni.”

„Az időmérő edzés nem lesz egyszerű, mivel 1.39 alját kell motorozni ahhoz, hogy bejussak a Q2-be. Nem lesz egyszerű, de kivitelezhető.A mai azonban még csak az első edzésnap volt. Nagyon sok munka van még előttünk, a sebességen pedig még dolgoznunk kell.”

„Ma leginkább versenyszimulációt teljesítettünk. Feltettük reggel az új gumikat, és délután is ugyanazokkal mentem ki a pályára. Ha feltesszük a lágy gumit, biztosan gyorsabb tudok majd lenni. Nagyszerű érzés hazai közönség előtt versenyképesnek lenni. Végre saját magamra tudok koncentrálni, ami nagyon fontos. Mugello nem volt egyszerű, Montmeló sem lesz az, de ezek a pályák fekszenek nekem. Még egy győzelem is benne lehet.”