2024. április 26. 13:36
KezdőlapMotoGPAlex Rins mérges Nakagamira

Alex Rins mérges Nakagamira

Horrorisztikus bukással kezdődött a mai MotoGP-futam. 3 versenyző is érintett volt a balesetben, közülük Nakagami sérült meg legkomolyabban.

Alex Rins mondhatni rosszkor volt rossz helyen. Nakagami kicsúszása indította el azt a dominót, ami végül véget vetett nemcsak az ő, hanem Rins és Pecco Bagnaia futamának is. Az olasz egy rövid időre visszaállt, majd végül behajtott a bokszba. A spanyol versenyző a kezét fájlalta, így elvitték őt a pályakórházba, ahogy Nakagamit is. Utóbbi állapotáról annyit lehet tudni, hogy a Hospital General de Catalunya egészségügyi központba szállították.

„Remélem Taka jól van” – kezdi Rins.

„Amikor láttam a pályakórházban, nem volt túl jól. Azonban ahogy ezt a versenyt kezdte, ilyen nincs. Egyikünk sem szeretné, hogy a másik megsérüljön, de ő ebben a helyzetben egyértelműen a határon ment. Először túl agresszív volt, majd későn fékezett.”

„Ami szintén nem fair, hogy további szankciókat nem vetett ki a vizsgabizottság az esetre vonatkozóan. Szerintem itt ugyanolyan büntetést kellett volna kiszabni, mint amit tavaly Öncü kapott. Ez nem játék, hiszen 350 km/h-val száguldozunk. Úgy vélem, a versenyigazgatóság nem járt el helyesen. Szomorú vagyok emiatt, de többet nem szeretnék hozzáfűzni a dologhoz. Jó volt a tempónk, mégis így végeztük.”