2024. április 24. 20:29
KezdőlapMotoGPZarco: Nakagami bukása nem versenybaleset volt

Zarco: Nakagami bukása nem versenybaleset volt

A Barcelonában történt horrorisztikus bukásról mindenkinek megvan a maga véleménye. Ezúttal Zarco osztotta meg a sajátját, aki nem versenybalesetnek könyvelte el a történteket.

Amint arról már korábban beszámoltunk, az említett ütközésben 3 versenyző volt érintett: Pecco Bagnaia, Alex Rins és Takaaki Nakagami. A dominót a japán indította el, elsodorva ezzel spanyol versenytársát, majd a hondás annyira szerencsétlenül esett, hogy fejével eltalálta Bagnaia hátsó kerekét, aki így szintén kicsúszott, és kénytelen volt feladni a futamot.

Rins már korábban kifogásolta Nakagami stílusát,  de a többi versenyző nem feltétlen értett ezzel egyet.

Johann Zarco az alábbiak szerint vélekedik:

„A pénteki ülésen Rins megkérdezte a véleményünket arról esetről, amikor Nakagamival összeértek Mugellóban, és ennek következtében ő elesett. Mindannyian egyetértettünk abban, hogy Taka nem követett el hibát. Úgy vélem, egy esetleges büntetés kiszabása sem lett volna megoldás, hiszen mindannyian tudjuk, hogy Nakagami olykor agresszívan előz. Mugellóban semmi rosszat nem tett.”

„Barcelonában azonban hitét vesztette a szememben, mert ő okozta ezt a bukást, abszolút az ő hibája volt. Nem gondolom, hogy ezt versenybalesetnek kéne titulálni. Nem érzem helyesnek azt sem, hogy a versenyigazgatóság nem szabott ki semmilyen büntetést. Nakagami eljátszotta a bizalmunkat ezzel.”