szerda, június 29, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPHivatalos: Miguel Oliveira jövőre a Gresini Ducatinál folytatja

Hivatalos: Miguel Oliveira jövőre a Gresini Ducatinál folytatja

A portugál versenyző korábban kijelentette, hogy a Tech3 számára nem opció. Mára az is hivatalossá vált, hogy a Gresini-csapathoz igazol.

- Hirdetés -

Miguel Oliveira már a mugellói futam előtt nyilvánosságra hozta, hogy bármerre is viszi útja, a Tech3 KTM felé biztosan nem. Édesapjával, Paulóval más csapatok felé vették az irányt, és úgy néz ki, meg is találták a portugál versenyző számára a legmegfelelőbbet. 2023-tól Oliveira a Gresini-csapatnál húzza majd a gázt, Enea Bastianinit váltva.

Oliveira 2021-ben jelentős sikereket ért el. Mugellóban második volt, a Katalán Nagydíjon győzni tudott, Sachsenringen szintén másodikként zárt, valamint Assenben az ötödik helyet szerezte meg. Valóban szép sorminta volt, azonban a következő sikerig egészen az idei mandalikai futamig várni kellett. Az esős futam meghozta Oliveira számára a negyedik királykategóriás futamgyőzelmét.

2 héttel ezelőtt Barcelonában mindössze 9. lett, így mindenképpen jó eredményt szeretne elérni a soron következő futamon.

“A világbajnokságban semmit nem lehet előre megjósolni” – kezdi a portugál pilóta.

“Jó eredményt várok magamtól, de két lábbal a földön járok én is. Majd holnap meglátjuk, hogyan indul a hétvége és, hogy mennyire vagyunk versenyképesek. Természetesen nagy önbizalommal vágunk neki a német nagydíjnak.”

“A motor tavalyhoz képest nem sokat változott. Meglátjuk, milyen eredményre leszünk képesek hasonló beállításokkal, mint tavaly. Reméljük, hogy a KTM jól fog működni, és harcolhatunk majd a dobogós pozíciókért.”

“A probléma leginkább az egykörös tempót érinti. Nyilvánvaló, hogy jobb rajtpozíciót kell elérnünk, mivel nincs túl sok előzési lehetőség. A nem túl jól sikerült versenyeredményeink a rossz rajtpozíciókban gyökereznek. Arra kell törekednünk, hogy egy körön kihozzuk a motorból a lehető legtöbbet. Egy valamit megtanultam Marctól ezt a pályát illetően, hogy vannak versenyzők, akik képesek valamennyi előnyt kimotorozni, és ez hatalmas motivációt jelent számomra.”

Oliveira természetesen jövőjéről is megosztott pár gondolatot:

“Végre elmondhatom, hogy nincs miért aggódnom, már ami a következő szezont illeti. Minden versenyzőnek joga van ahhoz, hogy felkeressen más csapatokat. Teljes titoktartással kezeltük a dolgot, de nyilván ezt nem mindig sikerül kivitelezni. Vagy a KTM gyári csapatában maradok, vagy váltok.”

“Mugello után már tisztán láttam. Úgy voltam vele, vagy a gyári ülés a KTM-nél, vagy tovább lépek. Ez azonban az osztrák gyártónál nem volt lehetséges. Nem tehetem mást. Év végén elhagyom az istállót, és új kihívás elé nézek.”