2022. december 01. 17:59
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPNakagami bocsánatot kért Rinstől és Bagnaiától

Nakagami bocsánatot kért Rinstől és Bagnaiától

- Hirdetés -

Tizenegy nappal a barcelonai baleset után Takaaki Nakagami csütörtökön a Sachsenringen zöld utat kapott, hogy versenyezhessen. Előtte fontos volt számára a személyes bocsánatkérés.

“Jól vagyok, ezért jöttem ide” – mondta Takaaki Nakagami. “Még nem épültem fel 100 százalékosan, de most megerősítették, hogy versenyzésre alkalmas vagyok, és tudok motorozni ezen a hétvégén. Ez egy csoda a baleset után.”

“A jobb vállam még mindig elég rosszul van” ismerte el Nakagami. “Nem törtem el, de csúnyán begyulladt és folyadék gyűlt össze az ízületben. Nem tudom, hogy kényelmes lesz-e a motoron, de ezen a pályán csak két erős fékezési pont van, az 1-es kanyar és a Vízesés után.”

- Hirdetés -

A japán versenyző sisakja árulkodik az ütközés súlyosságáról, amikor Nakagami feje Bagnaia hátsó kerekének csapódott. “Láttam ma reggel, csúnyán össze van törve. Nagyon hálás vagyok az Arainak, megmentették az életemet. Én is emlékszem mindenre. A baleset csúnya volt, de a sisak sokat segített.”

- Hirdetés -

Nakagami hibája után Francesco Bagnaia és Alex Rins is pórul jártak. “Ma reggel bocsánatot kértem Peccótól és Alex-től. A verseny után nem volt rá lehetőségem, mert kórházban voltam. Nagyon fontos számomra, hogy személyesen kérjek bocsánatot tőlük. Bocsánatot kértem és elmagyaráztam, hogy teljes mértékben az én hibám volt. Most már sokkal jobban érzem magam, mert nagyon fontos számomra, hogy a szemükbe nézzek és bocsánatot kérjek. Elfogadták és kezet fogtunk. Most tiszta fejjel szeretnék a hétvégére koncentrálni” mondta el a japán.

Kapott néhány kérdést, amire választ kellett adni: hogy látta hibáját az LCR Honda versenyzője? “Nem hibáztam a fékezési pontnál, minden teljesen kontroll alatt volt” – nyilatkozta. “Sajnos a fékezésnél Pecco mögött megcsúsztam, és őszintén szólva erre nem számítottam. Nem tudtam megfogni a motort, és elkerülni a bukást.”

Nakagamin kívül a versenybírók is éles kritikákat kaptak az eset után, hiszen versenybalesetnek minősítették a japán manőverét. Hogyan kezelte Nakagami a kritikákat? “Igen, hallottam. Mindenki azt hitte, hogy büntetést fogok kapni… Hogy őszinte legyek, elfogadtam volna a büntetést. Nem tudtam volna semmit sem mondani ellene, mert az én hibám volt. De ezt nem én döntöm el, a stewardok számára ez egy versenybaleset volt. Ha meggondolják magukat, és büntetést kapok, azt elfogadom. A baleset az én hibám volt. Nem voltam egyedül benne, így sajnos két versenyző versenyét is tönkretettem. Alex megsérült, és nagyon-nagyon sajnálom. Nehéz, nem mehetek oda, és nem mondhatom azt, hogy ‘Adjatok egy büntetést’. Ez kemény dolog.”