csütörtök, július 7, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPQuartararo reméli, megint fordul a szerencséje

Quartararo reméli, megint fordul a szerencséje

Nem kezdett jól a Sachsenringen pénteken Fabio Quartararo. A Katalán Nagydíjon is hasonló volt a helyzet, de ott aztán jött a fordulat… Ebben reménykedik most is.

- Hirdetés -

Mindössze a hetedik helyen nyitotta a Német Nagydíj péntekjét Fabio Quartararo. Az első két szabadedzés során öt Ducati, valamint a közvetlen rivális Aleix Espargaró is jobb volt nála. Ezek után azt hinnénk, a francia vb-címvédő el van keseredve, de azért van oka a pozitivitásra is. Például az előző hétvégén, Katalóniában tapasztaltak.

Annyira (a tapadás) nem volt rossz, de olyan volt, mintha használt gumikon lennék” – ecsetelte péntekjét Quartararo. “A kiegyensúlyozott köridőkkel nem volt baj, könnyedén tartottam 21.5, 21.6-os időket. A top srácok viszont 20 elejét tudtak, na erre én nem voltam képes. Az elején semmi pozitívumot nem találtam a teljesítményünkben, ezért nem is tetszett, amit látok.

Másrészt viszont Quartararo tud mibe kapaszkodni. “Pontosan így kezdődött a Katalán Nagydíj is. Ott se volt jó az első nap, de aztán minden egyes nappal javult a helyzet. Remélem, hasonlót láthatunk majd most is.

Quartararo megkapta a kérdést, hogy a kemény gumi előmelegítésével volt-e a baj. “Nem hinném, ugyanaz volt a helyzet a közepessel is. Mégsem volt akkora a változás. Remélem, hogy ez a probléma, de nem hinném. Szerintem már Barcelonától elő voltak melegítve.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)