2022. december 01. 18:02
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPBagnaia: Nem értem mi történt

Bagnaia: Nem értem mi történt

- Hirdetés -

Az előző öt MotoGP-futamon a Ducati gyári versenyzője, Francesco Bagnaia két győzelmet aratott, azonban Sachsenringen ismételten bukott. Nem tudott magyarázatot adni esésére.

Francesco Bagnaia nagy reményekkel indult a német nagydíjon a pole pozícióból, de aztán a negyedik kör elején az 1-es kanyar kijáratánál bukott, amikor megcsúszott a hátsó kereke. „Pecco” először hitetlenkedve ült az aszfalton, majd csalódottan visszakullogott a boxba.

- Hirdetés -

Sajtótájékoztatója előtt az olasz versenyző bevágott két bécsi kolbászt. “Rengeteg kalóriát égettem el ma” – mondta epés humorral. A bukás után látott düh kicsit elhalványult. “Végül is eltelt néhány óra” – mondta Bagnaia.

- Hirdetés -

Mi történt valójában? “Kezdjük az alapokkal: A motoron ülök, ha bukom, az azért van, mert hibáztam” – mondta Bagnaia. “De a dinamika nagyon furcsa volt az biztos. A mai MotoGP-ben ritka, hogy a versenyzők megpördülnek a kigyorsítás alatt. Ezen a hétvégén minden nap körülbelül 70 kört mentem, és soha nem történt ilyesmi. Egyáltalán nem számítottam erre, ezért eléggé feldúlt voltam. Még most is nagyon dühös vagyok – különösen azért, mert nincs magyarázatom a bukásra.”

“Abban a pillanatban, amikor elkezdtem húzni a gázt, megpördültem. Így buksz egy Moto2-es motorral vizes pályán”értetlenkedett az olasz. “Olyan versenyző vagyok, aki önkritikus, ha hibázott, és elfogadja a saját hibáit. De ma nagyon nehéz volt számomra. Újra és újra lepörgetem a pillanatot a fejemben, hogy magyarázatot találjak. Sajnos azonban nem látok semmit, amit mondhatnék: Ez van.”

Ha megnézzük a felvételeket vagy az adatokat, még egy kicsit lágyabban is használtam a gázt. Ennek ellenére mégis buktam. Vagy nagyon nehezek voltak a körülmények… De ha megnézem, hogyan motoroztam az első körökben, nem aggódtam” – fejtegette a ducatis.

“Nem hiszem, hogy bármi módon meg lehet érteni ezt a bukást. Kicsit keményebben fékeztem, de még mindig a határokon belül. Jól megfékeztem a motort, nem estem át az elejére. Amikor elengedtem a féket és elkezdtem adni a gázt, megpördültem. A kipörgésgátló már beavatkozott. Tehát nem lehet azt mondani, hogy az elektronika sem működött. Nyilvánvaló, hogy a tapadási szint ma alacsonyabb volt, de normális esetben jön egy figyelmeztetés, mielőtt bukunk. Egyszerűen megpördültem.”

“Nagy kár, mert elszalasztottunk egy újabb esélyt” – bosszankodott Bagnaia. “A versenyig tökéletes hétvége volt. Ismét ott voltunk a legerősebbekkel, vagy talán mi voltunk a legerősebbek. Fabio azonban egyre inkább megmutatja, hogy ő a legjobb.”

A szezon negyedik nullázása után Bagnaia lemaradása a világbajnokságot vezető Fabio Quartararo mögött 91 pontra nőtt. “Már ez előtt is nehéz volt, 66 pont volt a különbség. Most már biztosan sokkal nehezebb” – ismerte el. “De még van tíz versenyünk, és megpróbáljuk kihozni belőle a maximumot, és a lehető legelőrébb végezni.”