péntek, július 1, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPMir szerint óriási kihívás lenne a Repsol Honda

Mir szerint óriási kihívás lenne a Repsol Honda

A 2020-as világbajnok Joan Mir esetében a legtöbben tényként kezelik következő munkaadóként a Repsol Hondát. Erről kérdezték.

- Hirdetés -

Joan Mir 2020-ban világbajnoki címet szerzett a MotoGP-ben a Suzuki nyergében. Hiába nyert ugyan csak egyetlen futamot, kiegyensúlyozott teljesítménye nagyban hozzájárult az összetett elsőséghez. Kiegyensúlyozottnak kiegyensúlyozott volt tavaly is, de a 2021-es szezon végén “csak” harmadikként zárt. Szép eredményeket hozott tehát kékben, azonban a Suzuki tavasszal bejelentette, kiszáll a MotoGP-ből.

Mir alól tehát évek stabilitása után kihúzta a Suzuki a talajt, ez pedig meglátszik az eredményeken is. Mir például a maga részéről a legutóbbi hat versenyből négyszer kiesett, és csak kilencedik összetettben, és a sérült csapattárs sem áll jobban nála. A jövőbe tekintve viszont nincs helye a siránkozásnak, a mallorcai motoros célja tehát az új csapat megtalálása.

Ezzel kapcsolatban sokan nyílt titokként kezelik, hogy következő állomáshelye a Repsol Honda lesz, most pedig erről kérdezték Rinset.

A Repsol Honda kötelékében történő versenyzés óriási kihívás lenne. De nagyjából mindenkinek a paddockban. De nem lenne ez egy rossz opció, Marctól ugyanis rengeteget lehet tanulni. Meglátjuk, mi lesz ebből.

Azért Mir valószínűleg elég nehezen tudja elengedni a Suzukit lélekben – még ha kénytelen is lesz. “Lélekben én mindig Suzuki-versenyző maradok.

A Mir által említett kihívással kapcsolatban érdekes statisztikai tény, hogy legutóbb a Honda 40 év után először nem tudott egyetlen pontot sem szerezni egy adott MotoGP-futamon.

SourceCrash.net
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)