2024. március 28. 20:46
KezdőlapMotoGPMir szerint óriási kihívás lenne a Repsol Honda

Mir szerint óriási kihívás lenne a Repsol Honda

A 2020-as világbajnok Joan Mir esetében a legtöbben tényként kezelik következő munkaadóként a Repsol Hondát. Erről kérdezték.

Joan Mir 2020-ban világbajnoki címet szerzett a MotoGP-ben a Suzuki nyergében. Hiába nyert ugyan csak egyetlen futamot, kiegyensúlyozott teljesítménye nagyban hozzájárult az összetett elsőséghez. Kiegyensúlyozottnak kiegyensúlyozott volt tavaly is, de a 2021-es szezon végén „csak” harmadikként zárt. Szép eredményeket hozott tehát kékben, azonban a Suzuki tavasszal bejelentette, kiszáll a MotoGP-ből.

Mir alól tehát évek stabilitása után kihúzta a Suzuki a talajt, ez pedig meglátszik az eredményeken is. Mir például a maga részéről a legutóbbi hat versenyből négyszer kiesett, és csak kilencedik összetettben, és a sérült csapattárs sem áll jobban nála. A jövőbe tekintve viszont nincs helye a siránkozásnak, a mallorcai motoros célja tehát az új csapat megtalálása.

Ezzel kapcsolatban sokan nyílt titokként kezelik, hogy következő állomáshelye a Repsol Honda lesz, most pedig erről kérdezték Rinset.

A Repsol Honda kötelékében történő versenyzés óriási kihívás lenne. De nagyjából mindenkinek a paddockban. De nem lenne ez egy rossz opció, Marctól ugyanis rengeteget lehet tanulni. Meglátjuk, mi lesz ebből.

Azért Mir valószínűleg elég nehezen tudja elengedni a Suzukit lélekben – még ha kénytelen is lesz. „Lélekben én mindig Suzuki-versenyző maradok.

A Mir által említett kihívással kapcsolatban érdekes statisztikai tény, hogy legutóbb a Honda 40 év után először nem tudott egyetlen pontot sem szerezni egy adott MotoGP-futamon.

ForrásCrash.net