péntek, július 1, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPGuidotti (KTM): A kvalifikáción megy el a jobb helyezés

Guidotti (KTM): A kvalifikáción megy el a jobb helyezés

Brad Binder és Miguel Oliveira a 7. és 9. helyet szerezte meg a Red Bull KTM Factory Racing számára a Sachsenringen. Francesco Guidotti csapatfőnök a kvalifikációban látja a problémát.

- Hirdetés -

Sachsenringen mind a négy versenyző pontszerző helyen végzett. Guidotti egyértelműen az időmérőn nyújtott teljesítményben látja a bökkenőt.

“Ismét néhány századdal maradtunk le a Q2-ről”mondta Guidotti Miguel Oliveira kapcsán, aki az FP3-ban az összesített időmérőn a tizenegyedik helyen állva 0,020 másodperccel maradt le a közvetlen Q2-be jutásról. “Tudjuk, hogy a versenyre minden nehezebbé válik. Különösen igaz ez a Sachsenringen, ahol a rajt utáni egyenes nagyon rövid. Ezért nem tudtunk annyi helyet előrelépni, mint Barcelonában vagy Mugellóban – köszönhetően a jó rajtnak és a jó erőátvitelnek ebben a szakaszban. Nagyon bátrak voltak, mert a vonalvezetés sem a legkönnyebb, ha előzésről van szó. Nyolc helyet javítani a rajtpozíción, az igazán nagyszerű.”

Brad Binder a 15. rajtkockából indult, és a 7. helyen fejezte be a 30 körös versenyt, ezzel ő lett a legjobb KTM-es. Red Bull KTM-es csapattársa, Oliveira a 14. rajtkockából a kilencedik helyen végzett a futamon.

“A motor működik, csak a kvalifikációs jó eredmény hiányzik” – értékelt Guidotti. “Csak gyorsabbnak kell lennünk a kvalifikáción, hogy jobb rajtpozíciót szerezzünk és az élcsoportban legyünk. A versenytempó megvolt. Persze még fejlesztenünk kell néhány területet a motoron, ahol megértettük, hogy van hova fejlődnünk.”

“Nem ez az, amit szeretnénk. De ha a kvalifikációt vesszük, ahol jelenleg küszködünk, akkor elégedettnek kell lennünk.”

A futammenő Brad Binder ismét előrébb lépett az összesített tabellán, és az ötödik helyen áll a világbajnokságban – egy ponttal megelőzve a gyéri Ducati párosát, Bagnaiát és Millert. “Talán nem most van itt az ideje, hogy túl sokat nézzük a világbajnoki tabellát. Elvégre a szezon fele még hátra van” – mondta Guidotti. Ennek ellenére szerinte az ötödik helynek örülni kell. “De ez még nem elég” – hangsúlyozta a KTM csapatfőnöke.