2024. április 27. 05:37
KezdőlapMotoGPAgostini szerint az ő idejében Márquez már ötször meghalt volna

Agostini szerint az ő idejében Márquez már ötször meghalt volna

Nagyon szurkol, hogy Marc Márquez újabb műtétje után rendbejöjjön, de ezzel párhuzamosan nagyon aggódik is a spanyol miatt Giacomo Agostini.

Évekig dacolni tudott minden fizikai határral Marc Márquez. 2020-ban aztán már gyakorlatilag a teljes szezont ki kellett hagynia, és 2021 sem volt az igazi az egészség szempontjából. Idén pedig megint hosszabb kihagyásra számíthat. Az olasz futamot még a 10. helyen teljesítette, Katalóniában viszont már nem indult, hiszen negyedszer is kés alá feküdt jobb karjával.

A nemrég 80. születésnapját ünneplő legenda, Giacomo Agostini aggódik érte.

Sajnos rengeteget bukott már” – mondja Agostini a spanyol Marca kérdésére. „Egyszer mondtam is neki: ilyen bukásokkal az én időmben ötször meghalt volna.

De Agostini ennél a mondatnál is a legnagyobb jóindulat hangján igyekezett szólni. Ez nagyon jól hallatszik minden egyes Márquezzel kapcsolatos megnyilvánulásából.

Ő ilyen, egyszerűen minden egyes alkalommal 100 százalékot ad magából. Marc az, aki a leginkább megmozgatja a fantáziámat a mezőnyből. Remélem, vissza tud még térni erre a szintre.

Agostini számára pedig Márquez magánemberként is más polcon áll a többiekhez képest. „Ő és Fabio (Quartararo) az a két ember, aki mindig megtalálja a módot arra, hogy legalább odaköszönjön nekem, akkor is, ha már a rajtrácson a versenyre készülnek.

Agostini elismeri, a változatosság is érdekes lehet a publikum számára, de úgy véli, kellene a bajnokságnak megint egy kiemelkedő versenyző. „Az emberek olyan főszereplőket fognak követni, akik olyat tudnak, amit a többiek nem. Cassius Clay, Giacomo Agostini, Eddy Merckx, Diego Maradona, Valentino Rossi… Ezek az emberek vonzóak a rajongók számára.

ForrásMarca