hétfő, június 27, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPAgostini szerint az ő idejében Márquez már ötször meghalt volna

Agostini szerint az ő idejében Márquez már ötször meghalt volna

Nagyon szurkol, hogy Marc Márquez újabb műtétje után rendbejöjjön, de ezzel párhuzamosan nagyon aggódik is a spanyol miatt Giacomo Agostini.

- Hirdetés -

Évekig dacolni tudott minden fizikai határral Marc Márquez. 2020-ban aztán már gyakorlatilag a teljes szezont ki kellett hagynia, és 2021 sem volt az igazi az egészség szempontjából. Idén pedig megint hosszabb kihagyásra számíthat. Az olasz futamot még a 10. helyen teljesítette, Katalóniában viszont már nem indult, hiszen negyedszer is kés alá feküdt jobb karjával.

A nemrég 80. születésnapját ünneplő legenda, Giacomo Agostini aggódik érte.

Sajnos rengeteget bukott már” – mondja Agostini a spanyol Marca kérdésére. “Egyszer mondtam is neki: ilyen bukásokkal az én időmben ötször meghalt volna.

De Agostini ennél a mondatnál is a legnagyobb jóindulat hangján igyekezett szólni. Ez nagyon jól hallatszik minden egyes Márquezzel kapcsolatos megnyilvánulásából.

Ő ilyen, egyszerűen minden egyes alkalommal 100 százalékot ad magából. Marc az, aki a leginkább megmozgatja a fantáziámat a mezőnyből. Remélem, vissza tud még térni erre a szintre.

Agostini számára pedig Márquez magánemberként is más polcon áll a többiekhez képest. “Ő és Fabio (Quartararo) az a két ember, aki mindig megtalálja a módot arra, hogy legalább odaköszönjön nekem, akkor is, ha már a rajtrácson a versenyre készülnek.

Agostini elismeri, a változatosság is érdekes lehet a publikum számára, de úgy véli, kellene a bajnokságnak megint egy kiemelkedő versenyző. “Az emberek olyan főszereplőket fognak követni, akik olyat tudnak, amit a többiek nem. Cassius Clay, Giacomo Agostini, Eddy Merckx, Diego Maradona, Valentino Rossi… Ezek az emberek vonzóak a rajongók számára.

SourceMarca
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)