szombat, június 25, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPElviselhetetlen fájdalomról beszélt Pol Espargaró

Elviselhetetlen fájdalomról beszélt Pol Espargaró

Csapattársa hátul ugyan, de legalább befejezte a Német Nagydíjat. Pol Espargaró viszont erre képtelen volt.

- Hirdetés -

A Honda negyven éve nem látott rossz eredménnyel zárta a Német Nagydíjat. A négy japán motorból három el sem jutott a kockás zászlóig, de a negyedik, Stefan Bradl is csak a 16. helyen. A németnek ráadásul istenigazából esélye sem volt a pontszerzésre, akkora lemaradásban volt még a közvetlen előtte záróhoz képest is.

A kiesők táborát gyarapította a Repsol versenyzője, Pol Espargaró is. Helyzetét nem műszaki hiba, hanem konkrét fizikai fájdalom nehezítette. Méghozzá nem is akármilyen szinten.

Kőkemény hétvége volt, benne a vasárnappal is” – elemezte a vele történteket Espargaró. “A bordáimnak időre lenne szüksége a regenerációhoz. Ebben pedig nem segít az, hogy minden egyes nap komoly terhelésnek teszem ki őket.

Mindezek mellett pedig Pol Espargaró nem jutott sokáig. “Megpróbáltam, megnéztem, mennyit bírok. A fájdalom viszont egyre nagyobb és nagyobb lett. Ehhez ráadásul hozzáadódott az extrém meleg is, ami miatt levegőt is alig kaptam. Ráadásul óriási hőhatások érték a jobb lábamat is. Ez így együtt túl extrém volt, így pedig ki kellett állnom. Most van néhány napom a regenerációra. Volt már ilyenem, ez a sérülés nagyon hasonló a tavalyi valenciaihoz. Nincs sok idő Assenig, de ez van.

Pol Espargaró a legutóbbi három futamból kétszer is kiesett, és közte a Katalán Nagydíjon is csak a 17. helyen ért célba. A szezont még dobogóval kezdő repsolos egyre hátrébb csúszik a mezőnyben és a tabellán, utóbbin 40 szerzett pontjával már csak 15.

SourceCrash.net
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)