2024. április 24. 06:08
KezdőlapMotoGPMartín és Bagnaia ellen is versenyez Bastianini

Martín és Bagnaia ellen is versenyez Bastianini

Kiválóan kezdte a szezont, most viszont rossz formában van Enea Bastianini. 2023-at szem előtt tartva is javulni akar Hollandiában.

Kiválóan kezdte a 2022-es szezont Enea Bastianini, az olasz még mindig az egyetlen ember Fabio Quartararo mellett, aki legalább három futamot nyerni tudott. És mégis, a Gresini motorosának 72 pont a hátránya Quartararo mögött, hiszen hiába nyeri is a futamokat, a mérlegbe belerondít most már három kiesés is. Emellett legutóbb a Német Nagydíjon is csak 10. lett, nagyban egy borzalmasan alakuló időmérő miatt is.

Bastianini számára tehát itt az ideje a formajavulásnak. És nem is csak a felzárkózás miatt, hanem mert ezeken a futamokon sok múlhat 2023 vonatkozásában is.

A cél az, hogy megingassam Martínt és Bagnaiát is” – mondja Bastianini. „De mindketten rendkívül erősek. Rengeteg problémám lesz velük az idei szezon során.

Jorge Martín egyrészt az idei szezon során is ellenfél lesz majd Bastianini számára, másrészt pedig gyakorlatilag köztük dől el a másik gyári Ducati-ülés sorsa Bagnaia bokszának túloldalán. A két versenyző tehát most a jelene mellett a jövőjéért is hajt. A legjobb benyomáshoz a Bestia szerint egy dologra feltétlenül szükség lesz.

Nagyon fontos lesz, hogy előrébbről tudjunk rajtolni. Általában én vagyok az, aki viszonylag használható gumikkal tud megérkezni az utolsó körökre. Ezt viszont hátulról elég nehéz kivitelezni.