2024. március 28. 23:26
KezdőlapMotoGPMiller: A motorversenyzők egoisták

Miller: A motorversenyzők egoisták

A világbajnokság mezőnye számára már csak az asseni futam van hátra a nyári szünet előtt. Azt jósolják, vegyes időjárási körülmények várnak a pilótákra hétvégén.

Jack Miller 2016-ban esős körülmények között szerezte első futamgyőzelmét Assenben a Marc VDS színeiben. A múlt héten harmadikként zárt Sachsenringen. Hasonlóan jó eredményben reménykedik az ausztrál versenyző.

„Újra Hollandiában. Egy szép, meleg idő fogadott minket csütörtökön. A hétvége azonban még tartogat meglepetéseket az időjárást illetően. Szép hetem volt, sokat pihentem és edzettem. Nagyon szeretem a csapadékos időt, főleg nyáron.” – kezdi Miller.

„Mindannyian versenyzők vagyunk és egoisták. A magam részéről elmondhatom, hogy jól megyek mind esőben, mind szárazon. A GP22-es motor kiválóan működik. Természetesen a tavalyi évben használt versenygéphez képest vannak eltérések. Meglátjuk, mire számíthatunk idén, mivel tavaly nem igazán sikerült jól bevennünk a sikánt. Mindegy, hogy esős vagy száraz verseny elé nézünk, ezen dolgoznunk kell. Az első szabadedzés minden kérdésünkre választ ad majd.”

„Le Mans-ban dobogón végeztem, két pontot szereztem Mugellóban és egyet Barcelonában, majd jött ez a harmadik hely a múlt héten. Valami kiveszett belőlünk azon a két sikertelen futamon. Mindig vannak apróságok, amik előre visznek minket, vagy épp fordítva. Tisztában vagyunk vele, hogy nagyon éles a mezőny, így a különbségekre kell építkeznünk.”