2024. március 28. 22:24
KezdőlapMotoGPQuartararo: Ma nem kellett a leggyorsabbnak lennem

Quartararo: Ma nem kellett a leggyorsabbnak lennem

A heves esőzés sem fékezte meg ma a francia pilótát. Quartararo a harmadik helyen kezdte az asseni hétvégét a kombinált edzéseredmények alapján.

Mindössze 0.305 másodperccel maradt el a ducatis Pecco Bagnaiától a világbajnoki címvédő. Szerencsére jobban van, így teljes erőbedobással küzdhet a jobbnál jobb helyezésekért. Viszonylag megnyugtató, 34 pontos előnnyel érkezik a vasárnapi nagydíjra Aleix Espargaróval szemben.

„A második edzésen az utolsó szektorban, illetve a 4-es kanyarban sokkal óvatosabb voltam. „ – kezdi Quartararo.

„Már kezdett felszáradni a pálya. Többé-kevésbé úgy vezettem, mintha teljesen száraz lett volna az aszfalt. Ezt mutatják a köridők is, mivel szinte megegyeztek a tavalyi versenyben futott körökkel.”

„A nehezebbik része a második szabadedzés eleje volt számunkra, mert esőgumival gurultunk a pályára, és néhány helyen még meglehetősen vizes volt az aszfalt. Egy Yamaha számára ezek a legrosszabb körülmények, ahogy számomra is. Ettől függetlenül jól éreztük magunkat.”

„Ami a legnehezebb volt a számomra, hogy vegyes körülmények között is esőgumival próbálkoztunk. Nem volt szabad lassan menni, különben kihűlt volna a gumi, ami nagyon veszélyes.”

„Alap beállításokkal próbálkoztunk ekkor, de nem igazán vált be. A Yamaha nagyon merev motor, így esőben nem nagyon tudsz ferde pozícióban vezetni. Ezért úgy állítottuk be a gépet, mintha szárazon mennénk, ennek természetesen meglett a hátránya is az edzés vége felé. Nem tudtam már javítani a köridőmön. Ma nem kellett a leggyorsabbnak lennem, egyszerűen csak az érzés volt a fontos. Innen nézve, jól sikerült a mai nap.”

„Hétfőn, kedden és szerdán megnéztem az időjárás-előrejelzést, de egyik nap sem stimmelt, szóval nem hagyatkozok rá a hétvége további részében. Amilyen lesz az idő, olyan lesz. Szerintem a többiek is így vannak vele.”