2024. április 24. 14:14
KezdőlapMotoGPBagnaia, Quartararo, Martín első sor - Versenyzői nyilatkozatok

Bagnaia, Quartararo, Martín első sor – Versenyzői nyilatkozatok

Pecco Bagnaia körrekorddal zárt az élen a mai időmérő edzésen. Mellőle a yamahás Fabio Quartararo, és a Ducati versenyzője Jorge Martín indulhat majd.

Tavaly – az akkor még Yamaha színekben versenyző – Maverick Viñales indulhatott a pole-ból egy 1.31.814-es körrel. Ma azonban ezt a fantasztikus időt Pecco Bagnaia átadta a múltnak, hiszen új rekordot állított fel 1.31.504-gyel.

Pecco Bagnaia (1): „Számomra ez volt a tökéletes kör. Hála a csapatomnak, megtaláltuk a tökéletes beállítást a negyedik szabadedzésen. Reggel nem voltam boldog, de délután már láttam, hogy minden a terv szerint halad. Ezen a pályán pole pozíciót elérni nagyszerű érzés. Elégedett vagyok.”

Fabio Quartararo (2): „Pecco hihetetlen volt, mint mindig. Mindent beleadtam. A motor hasonlóképp viselkedik, mint tavaly, de sikerült egy tizedet javítani az időmön a korábbihoz képest. Remélem, jól tudok majd rajtolni, és egy erős eredménnyel fordulhatok rá a nyári szünetre.”

Jorge Martín (3): „Ez egy nagyszerű nap volt. Pénteken még számos problémával kellett szembenéznünk. Jól dolgoztunk, nem igazán eszközöltünk semmilyen változtatást a motoron. Jól éreztem magam a pályán. Nagyon boldog vagyok, hogy végre újra az első rajtkockáért harcolhattam. Mikor megpróbáltam javítani az időmön, sajnos elestem az 5-ös kanyarban. Nehéz lesz eldönteni, melyik lesz a megfelelő abroncs holnapra, de készek vagyunk arra, hogy dobogós pozíciót érjünk el.”